logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Опублікували перелік шкіл Львівщини, учні яких мають право на сільський коефіцієнт при вступі до ВНЗ

28-05-2019 09:541522

Опублікували перелік шкіл Львівщини, учні яких мають право на сільський коефіцієнт при вступі до ВНЗ
Фото: life.pravda.com.ua

Вступникам у виші, які мають право на сільський коефіцієнт (СК), треба буде підтвердити це довідкою про реєстрацію місця проживання.

Про це йдеться на офіційному сайті МОН.

Водночас на 2019 рік МОН зняло обмеження щодо необхідного терміну реєстрації у селі для нарахування коефіцієнту. Таке роз’яснення надав очільник директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров до листа Міністерства, який був розісланий в місцеві органи управління освітою сьогодні, 17 травня 2019 року.

«Цього року, як і раніше, серед коригувальних коефіцієнтів є сільський – для тих вступників, що зареєстровані в селі та в рік вступу отримали повну загальну середню освіту в школі, розташованій на території села. СК дорівнює 1,02 та 1,05 – для спеціальностей, яким надається особлива підтримка держави. Щоб підтвердити право на сільський коефіцієнт, вступнику треба буде завантажити в електронний кабінет або подати разом з паперовою заявою Довідку про реєстрацію місця проживання особи. Її форма є в додатку 13 до Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою КМУ від 2 березня 2016 року № 207», – пояснив Олег Шаров.

Він окремо звернув увагу, що СК поширюється лише на села і не передбачається для селищ.

Перелік шкіл, учні яких мають право на сільський коефіцієнт, буде завантажено в ЄДЕБО. Тож в електронних кабінетах випускників таких закладів автоматично з’являтиметься повідомлення про можливість застосування СК.

З переліком таких шкіл на Львівщині можна ознайомитися тут.

Leopolis.news