logo
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Поліція порушила справу за бійку у Львівській міськраді, винуватцям світить до 5 років

30-05-2019 11:045394

Поліція порушила справу за бійку у Львівській міськраді, винуватцям світить до 5 років

За фактом вчорашнього хуліганства у Львівській міській раді поліцейські відкрили кримінальне провадження.

Як нагадує відділ комунікації поліції Львівської області, учора, 29 травня, близько 11.10 до поліції надійшло повідомлення про те, що група осіб, зламавши замок вхідних дверей, пройшли у приміщення Львівської міської ради.

На місці події працювала слідчо-оперативна група та працівники інших підрозділів поліції Львівщини.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Проводиться досудове розслідування.

На площі Ринок поблизу Львівської міської ради поліцейські здійснюють посилені заходи безпеки з метою недопущення порушень правопорядку.

Нагадаємо, 29 травня зранку до протестувальників вийшли керуюча справами виконкому Марта Литвинюк, директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич та директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко. Конструктивної розмови не вийшло. Псевдоактивісти не захотіли слухати посадовців міської ради та виламали двері до міської ради. Почалася штовханина та бійка. Активісти кинули на землю Євгена Бойка та застосували до нього силу. Також під час штурму пікетувальники побили кількох працівників Муніципальної варти, виламали двері в Центр надання адміністративних послуг.

Натомість активісти стверджують, мовляв, що це міський голова Андрій Садовий дав вказівку чиновникам їх провокувати.

 

Leopolis.news