logo
18/04
17/04
16/04
15/04
13/04
12/04
2 ...

Студенти-іноземці у Львові продемонстрували свої знання з української мови

03-06-2019 18:361697

Студенти-іноземці у Львові продемонстрували свої знання з української мови

Вже традиційно наприкінці навчального року у Центрі міжнародної освіти Інституту післядипломної освітита доуніверситетської підготовки ЛНУ ім. Івана Франка відбувся конкурс презентацій «Моя рідна країна».

Іноземці, які впродовж дев’яти місяців старанно вивчали українську мову у Львівському національному університеті імені Івана Франка, 31 травня 2019 року розповідали про свої рідні країни (за якими – і це було помітно – вже встигли засумувати), представляли історію, культуру, найцікавіші туристичні місця, інформує Центр міжнародної освіти.

Як зазначила керівник ЦМО, доцент Віра Коваленко, розповідати  про батьківщину водночас важко і легко. Важко, оскільки доводиться говорити іноземною мовою, і не завжди вдається знаходити вдале слово. А легко тому, що надихає любов до рідної землі, її традицій і культури.

Цього року віртуальна мандрівка охопила Європу, Азію, Африку, Південну Америку.  Студенти представили 15 презентацій про 10 країн: Італію, Туреччину, Ізраїль, Китай, Буркіна-Фасо, Кот-д’Івуар, Малі, Нігерію, Еквадор і Колумбію. Звичайно, доповідачі хвилювалися і подекуди помилялися, але в залі панувала доброзичлива атмосфера і раз у раз лунали оплески. Студенти також здивували своїми талантами: Тен Сяоджон (Китай) представив власні картини, виконані традиційними китайськими техніками на рисовому папері, Юй Сінь (Китай) виконала традиційний танець у національному костюмі, а гірські масиви Анд були неперевершеними на фотографіях Мігеля Віллаграна з Еквадору.

Усіх присутніх зворушили слова подяки, які висловив викладачам малійський студент Діавара Діге.

Член журі, доцент кафедри українського прикладного мовознавства Данута Мазурик, відзначила, що, незважаючи на місце у конкурсі, переможцями стали  усі учасники, оскільки здобули тут нові знання, новий досвід і нових друзів, а Львівський національний університет імені Івана Франка є потужним центром викладання української мови як іноземної.

Переможців конкурсу презентацій нагородили чудовими призами – фотоальбоми Ю.Николишина «Львів. Місто, що надихає». Сподіваємося, що ці пам’ятні подарунки і час навчання у Львові надихатимуть молодих людей на нові звершення.

Leopolis.news