logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

«Приватбанк» підозрює екс-власників у відмиванні $470 млрд

06-06-2019 17:081449

«Приватбанк» підозрює екс-власників у відмиванні $470 млрд
Фото: finclub.net

У позові Приватбанку проти колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова до США, банк звинувачує олігархів у відмиванні 470 мільярдів доларів через кіпрські компанії.

Про це йдеться у позові Приватбанку проти його колишніх власників у суд штату Делавер, повідомляє «Громадське».

У разі, якщо юристи Приватбанку доведуть цю суму у суді, це буде найбільший у світовій історії кейс із відмивання грошей однією групою осіб.

Так, відповідно до позову, загальна сума наданих Приватбанком кредитів кіпрським компаніям у 2006-2016 роках, за допомогою яких власники банку відмивали кошти, становить 470 мільярдів доларів (сторінка 78 звіту, текст якого опублікувала аналітична компанія Atlantic Council).

Повідомляється, що схема відмивання коштів через Приватбанк була дуже простою: гроші з банку переводилися до його дочірнього банку на Кіпрі. Звідти — юридичним компаніям, які надалі ці кошти інвестували у купівлю нерухомості та низки компаній у США.

Зокрема, відповідно до позову, колишні власники банку стали найбільшими власниками нерухомості у місті Клівленд, штат Огайо.

Також Коломойський та Боголюбов, за посередництва своїх американських компаній, придбали у США низку металургійних заводів, розташованих у різних штатах.

Приватбанк у позові звинувачує своїх колишніх власників у привласненні «мільярдів доларів у Приватбанку та відмиванні мільйонів доларів у США».

Leopolis.news