logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Зеленський прокоментував видачу паспортів РФ мешканцям окупованого Донбасу

28-04-2019 11:251784

Зеленський прокоментував видачу паспортів РФ мешканцям окупованого Донбасу

Росії не варто говорити з Україною мовою загроз, військового та економічного тиску та розраховувати, що багато українців захочуть отримати російський паспорт і стати «новою нафтою» для влади РФ. 

Про це ввечері 27 квітня заявив переможець другого туру виборів президента України Володимир Зеленський, пише «Українська правда».

«З приводу заяв президента РФ Володимира Путіна хочу зазначити наступне:  я би не радив російській владі даремно витрачати час, намагаючись спокусити громадян України паспортами РФ», - заявив Зеленський.

За його словами, можливо, «знайдеться хтось, хто й досі перебуває під впливом пропаганди, зробить це (отримає паспорт РФ - ред.) заради заробітку або ховаючись від кримінальних розслідувань».

«Ми навіть можемо надати перелік тих громадян України, яким у найближчий час стане дуже некомфортно у країні, яку вони грабували, зловживаючи високими посадами», - додав він.

«Ми чудово знаємо, що російський паспорт надає насправді - право бути заарештованим за мирний протест, право не мати вільних та конкурентних виборів, право забути про наявність природних прав та свобод людини ... Тому не варто розраховувати, що багато українців захочуть стати «новою нафтою», на яку влада Росії намагається перетворити власний народ», - заявив Зеленський.

Він додав, що готовий до переговорів з Путінм та висловив сподівання, що на найближчій зустрічі у Нормандському форматі Росія продемонструє готовність до деескалації.

«Конкретним підтвердженням цієї готовності має стати взаємний обмін нашими громадянами у форматі «всіх на всіх» без виключень. З нашого боку ми готові обговорювати нові умови співіснування України та Росії. З розумінням того, що справжня нормалізація відбудеться тільки після повної деокупації. Як Донбасу, так і Криму», - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей. У відповідь Україна звернулася до Ради безпеки ООН. Володимир Путін заявив, що рішення про спрощений порядок надання російського громадянства для жителів непідконтрольних української влади районів Луганської та Донецької областей України має «гуманітарний характер».

Пізніше Путін заявив, що у Москві думають над тим, щоб роздавати паспорти РФ усім українцям, а не лише мешканцям окупованих територій.

Leopolis.news