logo
18/04
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

Українська стрічка здобула гран-прі «Чілдрен Кінофесту»

11-06-2019 20:481431

Українська стрічка здобула гран-прі «Чілдрен Кінофесту»

В Україні завершився 6-й фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». Цього року перемогла українська анімаційна пригодницька стрічка «Викрадена принцеса» Олега Маламужа.

Про це повідомляють організатори події.

9 червня на церемонії закриття фестивалю в Києві було оголошено переможців міжнародного конкурсу. Фаворитом глядацького журі стала «Викрадена принцеса» про часи Київської Русі. Друге місце посів естонський фільм «Ліс примарної сови». Третє місце дісталося стрічці виробництва Великої Британії «Зоопарк». Фільм-переможець був визначений шляхом прямого голосування глядачів – на вході до кінотеатру кожен відвідувач отримував бюлетень, за допомогою якого оцінював побачену картину.

У рамках фестивалю також відбувся конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми від 7 до 14 років. Організатори отримали понад 160 заявок з усієї України, серед яких обрали 10 фіналістів – їх роботи показали 8 червня в усіх містах проведення фестивалю. На церемонії закриття фестивалю відбулося нагородження: звання найкращого українського дитячого фільму року та нагороду у розмірі 20 000 грн. отримала робота «Лісова школа» 8-річної Анни Зусмановської з Кривого Рогу про булінг.

«ЧілдренКінофест» відбувся з 31 травня по 9 червня у 24 містах України, зокрема у Львові. За словами організаторів, гостями безкоштовних показів стали майже 50 тисяч глядачів.

Leopolis.news