logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

Фестиваль української ретро-музики у Львові розпочнеться «Повстанським танго»

11-06-2019 21:242332

Фестиваль української ретро-музики у Львові розпочнеться «Повстанським танго»
Фото: toloka.to

17 червня у Львівській національній філармонії відбудеться концерт «Повстанське танго».

Про це повідомляють організатори події.

Концерт влаштовують з нагоди 90-річчя Володимира Луціва – видатного українського співака, бандуриста, відомого культурно-громадського діяча з Великобританії. Цією подією у Львові розпочнеться IV Міжнародний фестиваль української ретро-музики імені Богдана Весоловського

У програмі концерту – найкращі пісні, народні думи, золоті неаполітанські шлягери з репертуару Володимира Луціва, показ документального фільму про музиканта.

Учасниками концерту стануть: Орест Цимбала, Ліліана Раврух, Альфонсо Олівер з Італії, Дарина Бурнос, Роман Ковальчук, Галина Вільха, Володимир Кудовба, LADIES’ TRIO квартет бандуристок «Львів’янки», АІА «Високий замок», муніципальний хор «Гомін», керівники школи танго «BARRIO DE PALERMO», Віктор Сокрута і Соломія Кудин.

Довідково

Володимир Луців – видатний український співак, бандурист, відомий культурно-громадський діяч.

Народився 5 червня 1929 року у містечку Надвірна Івано-Франківської області. Наприкінці Другої світової війни потрапив у Німеччину, де стає наймолодшим учасником капели бандуристів імені М. Леонтовича (Госляр, 1947). Навчався вокалу в коледжі св. Трійці (Лондон, 1951-1952) та у консерваторії св. Кекилії (Рим, 1952-1957).

Професійна кар’єра розпочалася в 1961 р., коли він презентував Англію на ІІІ Міжнародному європейському пісенному конкурсі у Бельгії, де здобув перше місце. Як професійний співак Tino Valdi (артистичний псевдонім В. Луціва) працював у музичних ревіях, концертних шоу, радіо і телевізійних програмах. Виступав на престижних сценах Європи, США, Канади, Австралії. У супроводі оркестрів, хорів та улюбленої бандури десятиліттями пропагував українські пісні й думи.

Організатор понад 30 міжнародних турне для великих хорів, танцювальних колективів й окремих виконавців. Знаний музичний критик, автор сотень статей і репортажів, ініціатор мистецьких виставок.

Видав кілька сольних платівок та аудіо дисків. Опублікував автобіографію «Від Бистриці до Темзи» (1999). Засновник культурно-мистецького фонду імені Володимира Луціва (Надвірна, 2002). Голова журі І Міжнародного фестивалю української ретро-музики імені Богдана Весоловського (2015).