logo
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Для лабораторії дитячої клінічної лікарні Львова закупили найсучасніше обладнання (ФОТО)

11-06-2019 21:421942

Для лабораторії дитячої клінічної лікарні Львова закупили найсучасніше обладнання (ФОТО)

Лабораторію оновили в рамках проекту Громадського бюджету «Найкраща лабораторія для дитячої лікарні».

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Завдяки проекту Громадського бюджету «Найкраща лабораторія для дитячої лікарні», за кошти в сумі майже 3 млн. грн. придбано сучасне обладнання. А це імунохемілюмінесцентний аналізатор (модуль), гематологічний аналізатор, коагулометр, апарат для визначення електролітів крові, автоматичний аналізатор сечі та бінокулярний мікроскоп. Тому фахівці цієї лікарні мають дуже добру і швидку лабораторію, яка за своєю якістю така ж, як і сучасні приватні лабораторії. Окрім того, за позабюджетні кошти відремонтовано приміщення ургентної лабораторії та придбано лабораторні меблі, встановлено кондиціонування», – розповів керівник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Цей проект, за словами лікарів, пришвидшить отримання результатів аналізів ургентним хворим, зменшить суб’єктивність «людського фактору» при проведенні обстежень, а також розширить діапазон обстежень, які раніше були недоступні пацієнтам за бюджетні кошти (зокрема дітям після трансплантації органів).

Зокрема, новітній діагностичний імунохемілюмінесцентний аналізатор (модуль) дає можливість верифікувати основні вірусні захворювання та гепатити, діагностувати стан щитоподібної залози, гормональний стан організму та ймовірність онкопатології, ниркову недостатність, діабет та серцеві захворювання, диференціювати анемії та проводити моніторинг лікарських препаратів в організмі дитини. Апарат дозволяє провести 25 тестів. А сучасні апарати для визначення показників коагулограми, електролітів крові працюють за принципом мікрометодики (мінімум крові — експрес результат), та експрес-аналізатор сечі – значно скоротять час для виважених рішень в ургентних ситуаціях.

A

Фото: ЛМР

Leopolis.news