logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

СБУ викрила підприємство, яке вивело в офшори понад $17 млн

12-06-2019 09:331729

СБУ викрила підприємство, яке вивело в офшори понад $17 млн
Фото: fintramplin.com

Служба безпеки України викрила схему, за якою представники акціонерного товариства вивели в офшори більше ніж 17 млн доларів (понад 436 млн гривень) кредитних коштів комерційного банку.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Для проведення оборудки підприємці уклали удаваний міжнародний контракт з однією з офшорних структур та перерахували кошти компанії-нерезиденту в рахунок поставки обладнання. З метою уникнення валютного контролю та податкових перевірок власники акціонерного товариства для виведення коштів за кордон використали підконтрольний комерційний банк, який наразі перебуває в процедурі ліквідації», – повідомляють в СБУ, не уточнюючи, про який банк йдеться.

За висновками фахівців СБУ, оборудка призвела до завдання збитків державі в розмірі понад 436 мільйонів гривень. Слідчі СБУ оголосили підозру керівнику акціонерного товариства та вирішують питання про обрання запобіжного заходу.

Також у відомстві ініціювали передачу активів підприємства в рахунок суми завданих збитків в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних злочинів.

Leopolis.news