logo
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

Прокуратура ігнорує судові засідання у Львові над імовірними терористами

14-06-2019 11:322024

Прокуратура ігнорує судові засідання у Львові над імовірними терористами

Колегія суддів Залізничного районного суду Львова у складі головуючої судді Галини Пилип’юк, суддів Богдани Гедзі та Наталії Румілової 13 червня вкотре не приступила до підготовчого судового засідання у кримінальній справі щодо створення терористичної групи або організації. У судовому засіданні знову не взяли участь представники сторони обвинувачення.

 

У першій декаді червня 2018 року до Залізничного районного суду Львова надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні проти семи осіб, яких підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого чотирма статтями Кримінального кодексу України.

Суддя Андрій Кирилюк, вивчивши обвинувальний акт, дійшов висновку, що, відповідно частини 2 статті 31 Кримінально-процесуального кодексу України, кримінальне провадження у суді першої інстанції щодо злочинів, за скоєння яких передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк більше ніж десять років, потрібно здійснювати колегіально судом у складі трьох професійних суддів.

Водночас суддя Кирилюк встановив, що один з обвинувачених відбуває покарання в Державній установі «Житомирська виправна колонія №4», а на час встановлення його тимчасово перевели до Державної установи «Київський слідчий ізолятор».

У зв'язку з обов'язковою участю обвинуваченого в судовому засіданні, суд дійшов висновку, що адміністрації Державної установи «Житомирська виправна колонія №4» та Державної установи «Київський слідчий ізолятор» треба доручити етапувати обвинуваченого до Львівської установи виконання покарань №19, щоб він міг бути присутній на засіданнях у Залізничному районному суді Львова.

Начальникові Львівської установи виконання покарань №19 суд доручив забезпечити доставку обвинуваченого в Залізничний районний суд Львова в судове засідання, яке призначили на 3 липня 2018 року. У підготовче судове засідання суд викликав прокурора, обвинувачених і потерпілого. Відтоді представники Генеральної прокуратури і Львівської обласної прокуратури не з’являлись у суді, через що колегія суддів і досі не може приступити до підготовчого судового засідання.

Ярослав ЛЕВКІВ,

приватний журналіст, спеціально для Leopolis.news