logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

«Кредобанк» профінансував будівництво найбільшого в Східній Європі заводу, що виробляє крохмаль

18-06-2019 13:022011

«Кредобанк» профінансував будівництво найбільшого в Східній Європі заводу, що виробляє крохмаль

«Кредобанк» надав понад 26,6 мільйона гривень на будівництво найбільшого у Східній Європі заводу з виробництва картопляного крохмалю, який у червні на Чернігівщині ввело в експлуатацію Приватне багатопрофільне підприємство «ВИМАЛ».

Про це повідомляє прес-служба фінансової установи.

«Новий завод, що перероблятиме 1440 тон картоплі на добу, був збудований «з нуля» за 2,5 роки. За кредитні кошти було придбано сучасне обладнання, що гарантує виробництво високоякісного крохмалю, що відповідатиме вимогам провідних світових систем управління якістю та безпечністю продукції. Вироблений на заводі крохмаль продаватиметься як в Україні, так і за кордоном – в країнах Європейського Союзу та Азії. Частина фінансування від «Кредобанку» була надана за програмою, яка діє з Німецько-Українським фондом», – йдеться в повідомленні.

За словами директора ПБП «ВИМАЛ» Сергія Самоненка, фахівці банку змогли правильно проаналізувати перспективи проекту, швидко прийняти рішення та надати вкрай необхідний ресурс на привабливих умовах.

«Будівництво найбільшого в Східній Європі заводу з виробництва крохмалю за допомогою кредитних коштів «Кредобанку» є яскравим прикладом реальної участі банку в розвитку української економіки. «Кредобанк» і надалі готовий кредитувати підприємства, що бажають розвинути свій бізнес в Україні», – говорить виконавчий директор напрямку корпоративного бізнесу та МСБ АТ «Кредобанк» Євген Заіграєв.

Довідково

ПБП «ВИМАЛ» є одним із найбільших та найсучасніших підприємств в Україні з виробництва картопляного крохмалю та крохмалепродуктів. Перший завод із виробництва крохмалю компанії працює з 1992 року. Крохмаль від «ВИМАЛ» є продуктом широкої сфери використання, який застосовують у харчовій, паперовій, текстильній, фармацевтичній  промисловості та при добуванні корисних копалин. З 2015 року підприємство є найбільшим експортером картопляного крохмалю в Україні.

Leopolis.news