logo
19/04
18/04
16/04
15/04
08/04
04/04
01/04
30/03
22/03
21/03
15/03
06/03
29/02
28/02
2 ...

Хто стане новим онлайн-губернатором Львівщини?

19-06-2019 17:154136

 Хто стане новим онлайн-губернатором Львівщини?

Львівщина – єдиний регіон, що не повірив в передвиборчі обіцянки Володимира Зеленського і не потрапив під його шарм. До того ж, саме львів’яни завжди були драйверами протестних настроїв у країні. Тому цілком зрозуміло, що команда новообраного президента розглядає Львівську область як суттєвий подразник і намагається простягнути руку дружби. Або хоча б закопати сокиру війни. /tverezo.info/

У цю стратегію цілком вписується пропозиція Зеленського користувачам Facebook допомогти йому з вибором нового голови Львівської ОДА. На загал запропоновані три маловідомі навіть на Львівщині персоналії: Денис Шмигаль, директор ДТЕК «Бурштинська ТЕС» (людина олігарха Ахметова); Максим Козицький, директор компанії «Еко-Оптіма» (людина мера Львова Садового) та Маркіян Мальський, адвокат, кандидат юридичних наук, голова західноукраїнської філії юридичної компанії Arzinger.

Пропозиція, на перший погляд, чудова. У стилі президентської команди і «країни у смартфоні». Щоправда, не зовсім зрозуміло, як відсіяти голоси українців з інших регіонів, проте коли це цікавило владу?

Плюс, Зеленський, вже не вперше, наступив на граблі гендерної нерівності. Серед трьох кандидатів – жодної жінки. І цим президенту вже встигла дорікнути відома львів’янка, колишня заступниця міністра економіки Наталя Микольська.

Громадський активіст Олег Радик у коментарях взагалі не приховував розчарування списком.

А так вибір очевидний. За підрахунками видання Гал.інфо, беззаперечно лідирує правник Маркіян Мальський із підтримкою у 57 відсотків голосів.

ІА Дивись.info взагалі провело власне опитування, згідно з яким пан Мальський отримав понад 90 відсотків голосів львів’ян.

Тому можна з впевненістю говорити, що активна частина інтернет-спільноти Львівщині свій вибір зробила.

Чи поважатиме його новий президент України, подивимося.

Не виключений варіант, що новим очільником Львівщини може стати зовсім інша фігура, бо Зеленський вже довів, що не цурається підкилимних домовленостей.