logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

У Бродах провели екологічний фестиваль (ФОТО)

24-06-2019 08:313670

У Бродах провели екологічний фестиваль (ФОТО)

У неділю, 23 червня, на території Бродівської фортеці відбувся екофестиваль «Почни з себе», організаторами якого були школярі та їхні наставники Бродівської спеціалізованої середньої школи №2, громадська благодійна організація «Оберіг» та молодіжна ГО «Наше місто».

 

Розпочався цей екозахід із благословення капелана ГБО «Оберіг» отця Ігоря Балука (УГКЦ) та спільної молитви усіх учасників фестивалю. Потім на фестивальній сцені виступали та розважали публіку співочо-танцювальні хореографічні дитячі колективи міста Броди, зокрема Бродівської школи естетичного виховання.

Також у сценічній частині програми екофестивалю виступили пісенний вернісаж «Love Studio», хореографічний колектив «Калейдоскоп» із сусіднього міста Радивилів Рівненської області, Роман Климко зі Львова, гурт «Гармонія душі», DJ «Brudenshaff», «Crystal sound» та інші.

А ще під час фестивалю проходили майстер-класи з виготовлення іграшок із сіна та гончарних виробів, проводилось так зване наукове шоу із застосування хімічних реактивів, діяла виставка ікон, відбувалися атракції з нанесення аквагриму, працював екобар з виготовлення напоїв із різноманітних фруктів тощо. А ще учасники екофестивалю та гості міста мали нагоду послухати цікаву лекцію про правильне сортування побутових відходів.

Як зазначила в коментарях організаторка заходу Юлія Бец, екофестиваль у Бродах проводять для популяризації екологічної продукції та правильного сортування побутових відходів. «Не всі наші мешканці обізнані як правильно сортувати сміття. Люди мусять знати, що із побутових відходів підлягає переробці, а що – ні», – зазначила організаторка екофесту.

Окрім того, за словами пані Юлії, під час екофестивалю проводили благодійний збір коштів для здійснення мрії хворої на лейкемію учениці Бродівської гімназії Марії Мовчко.

Фото автора

Михайло ШИШКА, журналіст, спеціально для Leopolis.news