logo
22/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

На Самбірщині організували фестиваль українсько-польської культури (ФОТО)

24-06-2019 09:322357

На Самбірщині організували фестиваль українсько-польської культури (ФОТО)

Учора, 23 червня, на стадіоні Бісковицької ОТГ Самбірського району відбувся спільний Міжнародний фестиваль українсько-польської культури «Разом як родина».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

 

Таке мистецьке свято відбувається вже четвертий рік поспіль, започаткувало його Товариство польської культури с. Лановичі, в якому живуть українці польської національності.

На початку заходу прозвучали гімни двох держав, а також спільна молитва українського та римо-католицького духовенства. Працювали національні кухні. Козацький кущ із Самбора приготував для всіх охочих 50 літрів традиційного кулешу.

На сцені виступили найкращі художні колективи району, серед яких, зокрема, народний гурт «Сузір’я» із с. Ралівка, дитячий танцювальний колектив «Колорит» Самбірського коледжу культури і мистецтв. Національну культуру – народні й популярні пісні, а також танці на фестивалі представили колективи «Яслянє», «Магнолія» з Єдліче. Окремих учасників фестивалю було відзначено різними нагородами.

На свято завітали депутати обласної, районної рад, парламенту, представники влади польських гмін та воєводств Ясло, Єдліче, а також консул Генерального консульства РП у Львові.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news