logo
18/04
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

У Львові відкривається виставка живопису Лесі Криворучко-Котюк (АНОНС)

25-06-2019 09:012379

У Львові відкривається виставка живопису Лесі Криворучко-Котюк (АНОНС)

Сьогодні, 25 червня о 16:00 у Львівському палаці мистецтв для глядачів художніх залів відкривається виставка живопису Лесі Криворучко-Котюк, де будуть представлені 24 полотна.

Про це повідомляють організатори.

«Люди різними шляхами приходять в мистецтво, - говорить Заслужений діяч мистецтв Орест Скоп. -  Є такі, що  вважають себе професіоналами, закінчивши відповідний навчальний заклад. І не завжди означає, що маючи професійну освіту,  вони люблять   мистецтво від душі, живуть ним. Та коли,  незалежно від віку, запалюється  ця  іскра любові до мистецтва,  тоді виникає незборне бажання викласти на полотно свої роздуми,  особливо ті,  які мають що передати іншим. 

У випадку з Лесею, яка все своє життя займалась музикою, що звучить в часі  і зникає, -  в ній жила   потреба викласти музику душі фарбами, які залишаться.  З перших спроб відразу була поставлена  дуже висока планка до цієї мети. Знакова подія – після зустрічі зі мною приснився їй  голос  тата з висоти, який промовив   –«Леся, малюй!». Божий наказ»…Адже, «тато був її першим вчителем малювання з ранніх років».  

«Паралельно з творчістю живопису, вона розпрацьовувала сакральну тему, іконопис став важливим підгрунтям для появи великих полотен нового плану – художниця створила синтез іконопису і сучасного модерного бачення поставлених живописних проблем. Ознаки музики як абстрактного мистецтва в полотнах зазвучали новою образністю. Так, виходом з лобового реалістичного сприйняття світу формується трансформація у складний світ живопису».

Сама ж авторка  експозицї - яскрава і багатогранна особистість.   Заслужений  діяч мистецтв України, тележурналіст, член Національної спілки журналістів України, голова Львівського товариства Р.Вагнера, музикознавець – все це поєдналося в одній людині – художниці Лесі Криворучко-Котюк. 

Leopolis.news