logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

Жіноча команда ПФК «Львів» не змогла пробитися у фінал Кубка України

02-05-2019 09:341701

Жіноча команда ПФК «Львів» не змогла пробитися у фінал Кубка України

Фото: pfclviv.com

Жіноча команда професійного футбольного клубу «Львів» у півфіналі Кубка України 2018/2019 програла у гостях «Восходу» зі Старої Маячки і не зуміла пробитися до вирішального матчу турніру.

Про це повідомляє Інформаційна служба ПФК «Львів».

Команда Сергія Сапронова була максимально налаштованою на півфінальний поєдинок Кубка України, адже «синьо-золоті левиці» прагнули потрапити до фіналу та 8 червня перед власними глядачами на стадіоні «Скіф» у Львові позмагатися за почесний трофей.

Тому з перших хвилин матчу гості заволоділи ігровою та територіальною ініціативою на полі і накочували хвилі атак на ворота «Восходу». Стовідсоткових нагод у львів’янок не було, однак футболістки «Львова» увесь час тримали у напрузі голкіпера господарів Сандалову. Перейра, Амброзіо, Араужо, Петрик – підопічні Сапронова по черзі перевіряли пильність воротаря, яка демонструвала надійну гру у рамці. Увесь перший тайм команди з Херсонщини лише грала на відбій, не дозволивши «містянкам» хоча б один з моментів втілити у гол.

Початок другого тайму проходив за сценарієм першого. Перейра та Амброзіо вивели на оперативний простір Петрик, проте Анна не влучила у дальній верхній кут. Наступної миті та ж сама Петрик, отримавши пас від партнерки, з розвороту з 8-ми метрів пробила трохи вище поперечини.

На 58-й хвилині арбітр зустрічі Тельбух вгледіла порушення правил у виконанні Куніної у власному штрафному майданчику та призначила пенальті. Вирок впевнено виконала капітан господарок Левицька.

Такий несподіваний удар по амбіціях львів’янок дещо підкосив дівчат, які протягом наступних десяти хвилин дозволили «Восходу» створити шанси для збільшення гандикапу. В одному з епізодів Стець не зуміла переграти Славич, а в іншому воротар «Львова» зреагувала на удар у ближній кут.

Поступово «Львів» знову перевів гру на половину поля суперниць, і за 20 хвилин до завершення поєдинку мав усі підстави для того, щоб залишатися у більшості. Арбітр, показавши попередження Свергун за агресивну поведінку, за півхвилини мала вилучати футболістку «Восходу» за те, що та ледве не стягнула футболку з Петрик. Однак, таке порушення залишилося поза увагою офіційної особи зустрічі.

Заключний проміжок гри пройшов на підступах до володінь господарок, які усією командою знаходилися за лінією м’яча та робили усе можливе, аби не пропустити у власні ворота. І навіть за такої гри вже у компенсований арбітром час Петрик не скористалася супершансом, аби перевести гру у додатковий час. М’яч після удару Анни з близької відстані пройшов у міліметрах від дальньої стійки.

«Ми готувалися до важкої гри, знали сильні і слабкі сторони суперника. Звичайно, від пенальті ніхто не застрахований. Прикрий гол. Але і не реалізували свої моменти. Тому можу лише привітати «Восход» з виходом у фінал. Хотілося зіграти в фіналі, ставилося таке завдання. Але футбол є футбол, він непередбачуваний», – зазначив після фінального свистка наставник «Львова» Сергій Сапронов.

Leopolis.news