logo
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
17/04
2 ...

Сьогодні у Львові розпочинається Leopolis Jazz Fest

26-06-2019 17:472854

Сьогодні у Львові розпочинається Leopolis Jazz Fest
Фото: 24tv.ua

Сьогодні, 26 червня, у Львові розпочинається ІХ Міжнародний джазовий фестиваль Leopolis Jazz Fest, який триватиме п’ять днів.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Для львів'ян та гостей міста працюватимуть дві сцени в центрі міста з вільним доступом – на площі Ринок та у дворі Палацу Потоцьких. Тут виступатимуть гурти та колективи з Австрії, Данії, Ізраїлю, Італії, Литви, Люксембургу, Німеччини, Туреччини, Угорщини, Франції та Швейцарії.

На сцені фестивалю Leopolis Jazz 2019 виступить всесвітньо відомий піаніст і композитор, володар 22 премій «Гріммі» – Чік Коріа з проектом My Spanish Heart Band. Також виступить Kenny Barron Quintet. Унікальна можливість почути вперше в Україні легенду джазової історії, американського музиканта, композитора, аранжувальника, «найліричнішого піаніста нашого часу» – Кенні Баррона. Одна з найочікуваніших груп – Snarky Puppy, володарі трьох премій «Гріммі». Також уперше в Україні на сцені Leopolis Jazz Fest виступить канадська співачка та піаністка Дайана Кролл.

Також на сцені виступлять Etienne Mbappe & the Prophets — відомий камерунський бас-гітарист та композитор. Знаменитий американський джазовий вокаліст, диригент, десятиразовий лауреат премії Греммі, Боббі Макферрін, виступить також цьогоріч. Американський вокаліст і піаніст Пітер Чінкотті виступить на сцені ім. Е. Рознера. Ще одна хедлайнерка фестивалю – британська співачка Ліза Стенсфілд.

Також у рамках фесту відбудеться концерт до Дня Конституції: 28 червня на площі Ринок виступить ТНMK.

Нагадаємо, у дні фестивалю Леополіс Джаз курсуватиме двоповерховий автобус-кабріолет. Його маршрут пролягає від центру міста до головної сцени фесту. Щогодини автобус чекатиме відвідувачів на площі Міцкевича з 11 до 19:00. Квитком на проїзд стане пляшка «Боржомі». Також буде продовжено курсування автобусних маршрутів № 3А, 4А, 16, 18, 45 у вечірній час до 01:00 та трамвайних маршрутів № 3, 4, 9 до 01:15.

Для гостей фестивалю також працюватимуть дві безкоштовні пікнікові зони Leopolis Jazz Fest: на головній алеї та на території стадіону «Юність» у парку. Там на великих світлодіодних екранах можна подивитись усі концерти головної сцени ім. Едді Рознера.

Крім концертів джазових музикантів із різних країн світу, під час фестивалю відбуваються джем-сейшни, майстер-класи та автограф-сесії світових зірок джазу. Також гості фестивалю зможуть відвідати кінопокази, ярмарок сувенірів, фуд-корти, концерти переможців фестивалю вуличної музики та безліч інших заходів.

Leopolis.news