logo
19/04
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
2 ...

Сергій Томіленко: Ситуація навколо ZIK – це більше, ніж питання окремого власника

01-07-2019 11:384991

Сергій Томіленко: Ситуація навколо ZIK – це більше, ніж питання окремого власника
Фото: detector.media

Національна спілка журналістів України стурбована ситуацією з масовим звільненням працівників національного телеканалу ZIK та інформаційного агентства ZIK у зв’язку з раптовою зміною власника медіа-групи.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав її голова Сергій Томіленко.

За його словами, протягом двох тижнів представники Спілки проводили консультації зі співробітниками телеканалу для з’ясування обставин звільнення та напрямів ефективної допомоги колегам.

«Ситуація навколо телеканалу ZIK – це більше, ніж питання окремого власника. Це проблема, притаманна українському інформаційному простору в цілому. Відсутність ефективних економічних моделей існування незалежних аудіовізуальних ЗМІ призводить до олігархізації телеканалів. А диктат власника, для якого медіа не є бізнесом, може набувати викривлених форм, які не мають нічого спільного з журналістикою», – написав Томіленко.

Від імені НСЖУ він висловив солідарність із колективом телеканалу ZIK, закликавши журналістську спільноту, всі політичні сили здійснювати постійний тиск на українську владу для зміни правил роботи на ринку аудіовізуальних послуг, створення умов для економічної незалежності медіа і забезпечення реальної незалежної редакційної політики для всіх телеканалів.

«В ці дні хочемо підкреслити, що журналісти мають залежати лише від аудиторії – глядачів, слухачів, читачів. У цьому випадку ЗМІ виконують свою соціальну місію, а не стають інструментом у руках політиків чи олігархів», – зазначив Сергій Томіленко.

Leopolis.news