logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Володимир Зеленський: В України і Росії із «общего» лише кордон

02-05-2019 15:221930

Володимир Зеленський: В України і Росії із «общего» лише кордон

Новообраний президент Володимир Зеленський відповів Володимиру Путіну, який раніше заявив, що в українців та росіян «є багато спільного».

Відповідну заяву Зеленський опублікував у «Facebook».

«Довго думав стосовно «много общего» між Україною та Росією. Реальність така, що сьогодні, після анексії Криму та агресії на Донбасі, з «общего» у нас залишилося тільки одне – це державний кордон», - написав новообраний президент України.

«І контроль за кожним міліметром з українського боку Росія повинна повернути. Тільки тоді ми зможемо продовжити пошуки «общего», - наголосив Зеленський.

На його думку, останні дії російського уряду не сприяють покращенню стосунків між країнами.

«Заборона експорту нафтопродуктів, відкриття пунктів видачі паспортів мешканцям окупованих територій, утримання українців у полоні ні на йоту не наближає врегулювання відносин між нашими країнами. І «братськими» такі відносини точно називати не можна», - зауважив Зеленський.

Нагадаємо, що 24 квітня Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей. Згодом він заявив, що в Москві думають над тим, щоб надавати громадянство Росії у спрощеному порядку не тільки жителям ОРДЛО, але і всім українцям. 

Leopolis.news