logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Аваков надіслав до ЦВК листа щодо реєстрації одіозного Клюєва

03-07-2019 09:272112

Аваков надіслав до ЦВК листа щодо реєстрації одіозного Клюєва
Фото: УНІАН

Колишній голова Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Клюєв у 2014 році виїхав за межі України і з того часу не проживав на території нашої країни.

Як повідомив у Facebook глава МВС Арсен Аваков, про це він написав у листі на ім'я глави ЦВК Тетяни Сліпачук.

«МВС достовірно відомо, що зазначений громадянин (Андрій Клюєв, – ред.) покинув територію України у 2014 році разом з Януковичем В.Ф. та не проживав на території України останні п’ять років. Зазначена інформація підтверджується  матеріалами кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими підрозділами Національної поліції», - написав Аваков.

За його словами, за даними Інтегрованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Аркан», упродовж останніх 5 років Клюєв не перетинав кордон України.

«У разі, якщо б зазначений громадянин перетинав державний кордон України, він був би затриманий правоохоронними органами, оскільки перебуває в розшуку як особа, яка ухиляється від слідства та суду», – нависав Аваков.

«Направив до ЦВК лист. Сподіваюся, що він послужить підставою для прийняття ЦВК рішення про зняття з участі у виборах Андрія Клюєва», - підсумував Аваков.  

Нагадаємо, 2 липня ЦВК зареєструвала Клюєва та Шарія кандидатами у народні депутати.

У ЦВК зазначили, що Клюєва зареєстрували на виконання постанови Верховного суду. Але згодом Центрвиборчком заявив, що може переглянути своє рішення, якщо отримає від правоохоронних органів додаткові докази про те, що останні 5 років вони не були в Україні.

Leopolis.news