logo
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Путін заявив, що РФ не визнає результати розслідування атаки на МН17

03-07-2019 20:191739

Путін заявив, що РФ не визнає результати розслідування атаки на МН17
Фото: radiosvoboda.org

Президент Російської Федерації Володимир Путін під час зустрічі на полях саміту G20 в місті Осака заявив прем'єр-міністру Нідерландів Марку Рютте, що Росія не визнає результати розслідування катастрофи літака Малайзійських авіалінії рейсу MH17 в небі над Донецькою областю в липні 2014 року.

Про це журналістам повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, пише УНІАН.

«Я можу підтвердити цю розмову: це було дуже коротке спілкування на ногах, в кулуарах. Крім прем'єр-міністра Нідерландів, Путін мав такі розмови практично з усіма учасниками цього саміту», - сказав Пєсков.

«Дійсно, було порушено питання позиції президента, позиції російської сторони. Вона гранично зрозуміла, вона послідовна, і, звичайно, вона ґрунтується на тому, що навряд чи можна сприймати розслідування, яке здійснюється без участі Російської Федерації. Ось такі тези постійно на різних рівнях доводяться до наших візаві в Нідерландах й інших країнах», - наголосив він.

Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, було збито 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 людей, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів. 24 травня 2018 року спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів й України, надала додаткові докази ключової ролі Росії в катастрофі рейсу MH17. Група дійшла висновку, що зенітний ракетний комплекс «Бук», пострілом з якого було збито літак, належав 53-й зенітно-ракетній бригаді збройних сил РФ, яка дислокується в Курську.

19 червня міжнародна спільна слідча група заявила, що першими чотирма підозрюваними в трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), який влітку 2014 року був так званим «міністром оборони ДНР», російський генерал Сергій Дубинський (позивний «Хмурий»), який керував «розвідкою ДНР», Олег Пулатов (позивний «Гюрза»), який у 2014 році був «головою 2-го відділу ГРУ ДНР», а також Леонід Харченко (позивний «Крот»), який був ватажком «розвідувального батальйону» бойовиків. Суд над підозрюваними у збитті малайзійського «Боїнга» розпочнеться 9 березня 2020 року.

Leopolis.news