ООС: 29 обстрілів за добу, 5 українських захисників поранено

http://leopolis.news/one.php?showPost=3447

04/07/2019

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

Зазначено, що противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, зенітних установок, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 13 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил: тричі поблизу Водяного, двічі поряд Опитного, два рази неподалік Мар'їнки, двічі околиці Авдіївки, два рази в районі населеного пункту Лебединське, поблизу Новогригорівки, околиці Красногорівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників було обстріляно 16 разів: п'ять разів поблизу Зайцевого, поряд Травневого, тричі околиці Новолуганського, два рази поблизу Південного, в районі населеного пункту Попасна, околиці Майорського, двічі поряд Новгородського, поблизу Кримського.

Унаслідок ворожих обстрілів п’ять українських військовослужбовців дістали поранення. За даними розвідки, 3 липня одного окупанта знищено та семеро поранено.

Від початку цієї доби ворог 8 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог здійснив два обстріли позицій українських захисників: поблизу населеного пункту Опитне – з підствольного гранатомета та великокаліберного кулемета; околиці Лебединського – з великокаліберного кулемета.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників було обстріляно шість разів: неподалік населеного пункту Новгородське – з мінометів калібру 120 мм; три рази поблизу Новотошківського – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм та станкового протитанкового гранатомету; околиці Кримського – з міномета калібру 82 мм; в районі населеного пункту Луганське – з міномету калібру 120 мм.

«На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню», – наголошують у штабі ООС.

Leopolis.news