logo
05/05
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
2 ...

Григорій Козловський назвав обшуки на тютюновій фабриці замовленням конкурентів (ВІДЕО)

04-07-2019 16:264314

Григорій Козловський назвав обшуки на тютюновій фабриці замовленням конкурентів (ВІДЕО)

Співвласник тютюнової фабрики у Винниках Григорій Козловський не назвав причини обшуків, проведених СБУ на підприємстві, але вважає такі дії замовленням конкурентів по бізнесу – іноземних тютюнових компаній.

Про це Григорій Козловський повідомив на брифінгу біля приміщення тютюнової фабрики, передає Zaxid.net.

За його словами, у середу о 6:00 ранку відбулася спроба захоплення Винниківської тютюнової фабрики працівниками СБУ, які спробували силовим методом увірватися на фабрику. Козловський каже, що такі ж події відбуваються на тютюновій фабриці у Жовтих Водах.

«Ціль – замовлення двох компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна» (Бі Ей Ті) та Imperial Tobacco, які вже п'ять років пробують протягнути законопроекти, щоб вбити національних виробників. Ціль – знищити українських виробників», – вважає він.

Козловський стверджує, що наразі не висунуто жодних офіційних звинувачень.

«Вчора увесь день тривали обшуки. Фабрику перевернули з ніг на голову. Нам пробують приписати в черговий раз якісь незрозумілі історії. І це при тому, що ми найбільший у Західній Україні і 26-й в Україні платник податків. Не знайшли жодних речей, які могли би свідчити про те, що нам можна висувати якісь звинувачення», – запевнив Григорій Козловський.

Ці події він пов’язав із конкретним прізвищем працівника СБУ: «Є такий пан Калюжний в СБУ. Я не можу стверджувати, але думаю, що це його робота. Це вихованець Януковича, людина яка була люстрована, але повернулася на роботу».

На фабриці у Винниках, за словами Козловського, працює понад 4 тис. людей.

Водночас, як писав Leopolis.news, на Львівську тютюнову фабрику, що у Винниках біля Львова, прийшли з обшуками спецпризначенці СБУ.

Однак подробиць спецоперації компетентні органи не повідомляли.  Відомо лише, що обшуки проводяться від вечора середи, 3 липня.

Згодом прес-служба Посольства Великої Британії в Україні повідомила, що в Україні Податкова і митна Служба Великої Британії спільно з СБУ знешкодила велику міжнародну злочинну групу, яка займалася масштабною контрабандою цигарок до країн Євросоюзу.

Leopolis.news