logo
06/05
05/05
04/05
03/05
2 ...

Іллєнко до Зеленського: «Свати» – це ваша «липецька фабрика» (ВІДЕО)

05-07-2019 10:562289

Іллєнко до Зеленського: «Свати» – це ваша «липецька фабрика» (ВІДЕО)

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко закликає президента Володимира Зеленського особисто не допустити показу серіалу «Свати» на телеканалі «1+1».

 

 

У відеозверненні голова Держкіно зазначає, що до ефіру «1+1» повернулися «Свати».

«Повернулися в результаті рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким були скасовані накази Держкіно, Міністерства культури і Служби безпеки України», – зазначив він.

Іллєнко нагадав, що у 2017 році російського актора Федора Добронравова внесли в «чорний список» в Україні – й дозвіл на прокат фільму скасували.

Суд послався на те, що в СБУ неправильно склали довідку щодо того, що Добронравов становить загрозу національній безпеці України.

«Я глибоко переконаний, що питання »Сватів» виходить за межі юридичного аспекту, воно лежить в площині моральній і політичній», – заявив Іллєнко.

Натомість голова Держкіно звернувся до Зеленського: «Пане Володимире, Ви вже не є продюсером серіалу «Свати», не є його виробником – сьогодні Ви є президентом України».

«Я вважаю, що саме Ви маєте ухвалити рішення щодо подальшої долі цього серіалу і показати, що для Вас є пріоритетом – повернення цього продукту в ефір чи очищення інформаційного простору України від українофобів, що нехтують національним суверенітетом і територіальною цілісністю нашої держави», – наголосив Іллєнко.

Leopolis.news