logo
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
26/01
17/01
11/01
23/12
15/12
2 ...

Грузинський мандрівник, котрий пішки йде з Вільнюса до Тбілісі, завітав до Львова

09-07-2019 16:40774

Грузинський мандрівник, котрий пішки йде з Вільнюса до Тбілісі, завітав до Львова
Фото: Дар’ї СЕНИШИН

23-річний Ніко Амірґулашвілі – громадянин Литовської Республіки грузинського походження, створив власний проект «Building Bridges: Vilnius – Tbilisi», під час якого хлопець за три місяці має намір подолати пішки відстань у 2000 кілометрів за маршрутом Литва – Польща – Україна – Грузія в знак підтримки діалогу між цими країнами. Вчора Ніко зупинився у Львові.

 

Під час візиту мандрівник зустрівся з міським головою Львова Андрієм Садовим. Головною метою цього сміливого проекту є створення символічного моста дружби між Литвою та Грузією, аби розвивати зв’язки між людьми та державами, які є для нього близькими, пояснив Ніко Амірґулашвілі під час брифінгу 8 липня, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

«Я розпочав свою подорож 9 червня у Вільнюсі. Загалом моя мандрівка розділена на шість етапів. Першим етапом був похід з Литви до Польщі через Сейни до Білостока, а далі на південь до Любліна. Зараз я у чудовому місті Львові, а згодом планую зупинитися у Тернополі, Хмельницькому та Вінниці. 14 серпня я прибуду до Одеси, а після цього на паромі вирушу до Батумі, звідки попрямую до Тбілісі. Кінцева зупинка запланована на 25 серпня», - розповідає Ніко.

Підготовка до цього проекту тривала близько трьох місяців. Під час неї хлопець регулярно займався фізичними вправами та детально продумував план всієї своєї подорожі. Щодня Ніко намагається пройти 30 кілометрів, а його дорожня сумка важить близько 14 кілограмів.  Мандрівник пройшов вже 844 км.

Також на брифінгу був почесний консул Грузії у Львові Ярослав Музичко, який цілком підтримує ідею мандрівника щодо створення діалогу та дружніх відносин між усіма країнами.

 «Такі акції є важливими для того, щоб нас могли почути європейські держави. Зараз Грузія та Україна переживають дуже складні часи, адже на їх територіях відбуваються військові дії та агресія з боку Росії. Проект, який створив Ніко є надзвичайно важливим для цих двох держав, бо вони прагнуть увійти до Європейського Союзу. А найкращими адвокатами для нас є Польща, Литва та інші країни Прибалтики», - зазначив Ярослав Музичко.

Дар’я СЕНИШИН, для Leopolis.news