logo
24/04
23/04
22/04
2 ...

Мальський хоче провести аудит роботи Львівської облдержадміністрації

09-07-2019 18:355824

Мальський хоче провести аудит роботи Львівської облдержадміністрації
Фото: Мирослава Пархомика

Новий голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський запевнив, що його призначення на посаду не лобіював жоден олігарх, а офіс президента обрав його з-поміж 40 претендетів.

 

Про це Маркіян Мальський розповів під час зустрічі із членами Громадської ради при ЛОДА та активістами сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Маркіян Мальський розповів, що йому відомо про те, що у офісі президента голову ЛОДА обирали із списку з близько 40 осіб. Частина з цих людей самі подали свої кандидатури на посаду, а частину – рекомендували різні організації. Маркіяна Мальського, за його словами, рекомендувала ІТ-компанія.

«Мене ніхто не лобіював на цю посаду, я не зв’язаний із жодним олігархатом, ніхто за мною не стоїть. Я не пов'язаний із Росією чи іноземними спецслужбами. Я був консулом Австрії , а ця країна, як відомо, є дружньою до України. На цій посаді мене перевіряли служби безпеки і Австрії, і України -  вони дали довідку, що із спецслужбами я не зв’язаний», – наголосив Маркіян Мальський.

Він додав, що спочатку відмовився іти на посаду голови ЛОДА, бо це означало б вийти із зони комфорту, категорично змінити своє життя. Водночас після відмови до нього почали дзвонити знайомі і дорікати, що він втрачає шанс змінити рідну область на краще. Після цього теперішній голова ЛОДА погодився очолити адміністрацію.

Крім того, Маркіян Мальський зазначив, що погоджується із ініціативою, аби службовці, які йдуть на роботу в органи виконавчої влади, проходили через фільтр громадськості. Також він зазначив, що готовий звітувати перед Громадською радою про свою роботу кожні три місяці, а при потребі – частіше.

Водночас він попросив у людей дати йому трохи часу, аби вивчити усі проблеми області та завдання, які має вирішити голова ЛОДА.

«Я тільки два дні на посаді. Тому прошу у вас трохи часу, щоб вивчити все. Уявіть, що ви перший день на роботі, а у вас питають про плани та завдання. Мені потрібен час, щоб трохи вивчити усе. Вже знаю, що є департаменти, які добре працюють, є департаменти розвалені. Зараз я працюю над тим, щоб максимальною була структура», – сказав голова Львівської ОДА.

«Я дуже хочу з вашою допомогою зробити аудит роботи обласної державної адміністрації. Робитимемо це не для того, щоб когось покарати чи звільнити, а для того, щоб зрозуміти, як працюють департаменти та управління: зауваження, рекомендації для покращення роботи тощо. Рекомендацій має бути п’ять, але чітких. Я не є експертом у всіх сферах, тому мені потрібні фахові люди. Маючи такі рекомендації, ми дамо певний час керівникам департаментів, щоб налагодити роботу», – додав він.

Нагадаємо,  6 липня Президент України Володимир Зеленський представив нового голову Львівської обласної державної адміністрації Маркіяна Мальського.

Леся БУРБАН, Leopolis.news

Фото Мирослава Пархомика