logo
29/03
28/03
2 ...

Депутати не підтримали ідею створення пунктів обігріву для безпритульних тварин у Львові

11-07-2019 16:435799

Депутати не підтримали ідею створення пунктів обігріву для безпритульних тварин у Львові
Фото: ілюстративне

Сесія Львівської міської ради не підтримала електронну петицію «Пункти обігріву та годування безпритульних тварин».

За це рішення під час сесії Львівської міськради проголосували тільки 24 депутати, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Як відомо, на сайті Львівської міської ради з’явилася петиція «Пункти обігріву та годування безпритульних тварин», яка набрала потрібну для розгляду кількість голосів.

У зверненні написано, що в зимовий час пониження температури повітря призводить до загибелі деяких безпритульних тварин міста, які визнано частиною міського біоценозу. Для забезпечення їхнього виживання потрібно вирішити питання зимування та підгодівлі тварин.

«Спільно з відповідними спеціалістами розробити належні пункти обігріву та підгодівлі тварин, що відповідатимуть біологічним особливостям видів. Облаштувати даними спорудами місто, при обов'язковій передачі даних споруд на баланс комунальних підприємств, що будуть проводити їх регулярне прибирання і первинний догляд», – пропонує автор звернення Андрій Сирватка.

Під час розгляду на сесії начальник управління «Секретаріат ради» Львівської міської ради Юрій Лукашевський зазначив, що до цієї петиції є низка зауважень від начальника управління житлового господарства. Зокрема, в управлінні вважають, що створення пунктів обігріву для собак є невиправданим, зважаючи на біологічні особливості цих тварин.

«Такий пункт буде лише для однієї собаки, бо інших тварин вона туди не впустить», – сказав Юрій Лукашевський.

Леся БУРБАН, Leopolis.news