logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Підприємство Доскіча «Гал-Кат» та керівництво Турківського професійного ліцею налагодили співпрацю

12-07-2019 09:471093

Підприємство Доскіча «Гал-Кат» та керівництво Турківського професійного ліцею налагодили співпрацю

За останні роки критичною є ситуація із підготовки професійно-технічних працівників. Кадровий голод відчувають усі великі промислові підприємства.

«Як підприємець-виробничник розумію, наскільки важливо молодим людям здобувати ті професії, які дозволять потім утримувати сім’ї та заробляти достатньо в Україні. Нещодавно був на Турківщині та запропонував співпрацю керівництву Турківського професійно-технічного ліцею. Поки що йдеться про проходження практики для студентів відповідних професій», – каже Доскіч.

Радо вітає таку практику і керівництво ліцею. Днями вони відвідали підприємство «Гал-Кат» і були відверто здивовані масштабами виробництва.  

«Нам казали, що промислове виробництво у Львові давно «вмерло», – каже директор Турківського професійно-технічного ліцею Ярослав Юричко. – Однак те, що ми сьогодні побачили, – це яскравий приклад успішного підприємства, з тисячами робочих місць і гідною зарплатою. У ліцеї ми готуємо спеціалістів низки гостродефіцитних професій, таких як електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування, електромонтажник з освітлення і силових мереж, слюсар-інструментальник, токар, електрогазозварювальник. Студенти, які навчаються за цими спеціальностями, невдовзі матимуть змогу здобути фахові практичні навики на підприємстві Юрія Доскіча. Про таку практику ми вже домовилися», – додав він.

За словами пана Юричка, це лише початок співпраці, адже у планах керівництва ліцею – започаткувати дуальну форму навчання на базі підприємства «Гал-Кат».

«Така співпраця передбачає, що протягом 60 відсотків часу студенти опановуватимуть безпосередньо на виробництві практичні навики, а теорії віддаватимуть трохи менше ніж половину всього навчального часу. Так, наше підприємство матиме фахівців, яких не потрібно буде ще рік навчати, а молоді люди отримають першу роботу відразу після завершення навчання», – зазначив Юрій Доскіч.

Leopolis.news