logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
2 ...

У Дрогобичі мають намір створити музейний комплекс Івана Франка

13-07-2019 18:561217

У Дрогобичі мають намір створити музейний комплекс Івана Франка
Фото: drohobych-rada.gov.ua

У Дрогобичі планують облаштувати музейно-просвітницький комплекс, присвячений видатному українському письменнику, уродженцю Дрогобиччини Іванові Франку.

Як повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради, таке рішення ухвалила робоча група міськради з облаштування музею Івана Франка під час виїзного засідання. Комплекс запропоновано облаштувати у приміщенні Дрогобицької вечірньої школи №1 на вулиці Івана Франка, 14, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення початку XX століття.

«Після огляду стану приміщення, членами робочої групи було запропоновано на базі вечірньої школи облаштувати комплекс Івана Франка, у якому розміщуватимуться франко-просвітницькі організації. Зокрема, мова йде про Інститут Франкознавства, який функціонує при ДДПУ імені Івана Франка, представництва державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі», а також Австрійської бібліотеки та інших організацій. Окрім цього, запропоновано облаштувати зону для засідань науково-культурної спільноти з України та закордону, які прибувають до Дрогобича», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що для реалізації проекту треба передати приміщення школи на баланс відділу культури та мистецтв міської ради та визначити приміщення, де навчатимуться 42 учні вечірньої школи.

Leopolis.news