logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

У Львові проходить щорічний фестиваль «Ніч у Львові» (ФОТО)

14-07-2019 10:191347

У Львові проходить щорічний фестиваль «Ніч у Львові» (ФОТО)

У Львові розпочались різнопланові заходи в рамках фестивалю «Ніч у Львові 2019», завдяки яким культурне життя міста продовжуватиметься до глибокої ночі.

Фестиваль відбувається один раз на рік і триватиме з 12 по 14 липня, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Львів’янам та гостям міста запропонують насичену програму, понад сто нічних екскурсій, атракцій у музеях, галереях, театрах, храмах і просто на вулицях. Офіційне відкриття Фестивалю відбулось у дворику Ратуші. Впродовж трьох днів під час «Ночі у Львові» близько 50 установ міста, враховуючи майже усі Львівські музеї, будуть працювати до пізньої ночі. Про це розповідає координаторка фестивалю «Ніч у Львові» Ольга Никорак під час брифінгу 12 липня

«Цьогоріч ми вирішили вийти за межі центру і тепер розповсюджуємо наші заходи ще й у інших районах, зокрема на Сихові, Підзамче та у старому трамвайному депо на перетині вулиць Вітовського – Сахарова. Наш фестиваль також співпадає зі святкуванням 125-річчя «Електротрансу», тому з їх ініціативи ми організовуємо унікальну екскурсію до виставки ретро – автомобілів. Також «Ніч у Львові» співпадає з першими екскурсіями в рамках проекту «Нетуристичний Львів». Ці два заходи фактично пов’язані між собою і свідчать про те, що ми розширюємо нашу географію.

Екскурсії нічним Львовом проводитимуться унікальним транспортним засобом, а саме ми будемо використовувати давній трамвай 1867 року», зазначає Ольга Никорак.

Також координаторка фестивалю розповідає про головну мету цього проекту: «Ми хочемо відкрити для людей не лише денний, а й нічний Львів. Вночі ці події є дуже різноплановими. Вони корелюються як із розважальними, так і культурними заходами. Це будуть вечірки у музеях, концерти та виставки. Цьогорічна тема фестивалю — проект «Ангелотворення». Відтак найцікавішою локацією Фестивалю є дворик Ратуші, де, окрім мистецьких вистав, можна буде створювати власних ангелів. Їх можна буде зробити у супроводі професійних художників, скульпторів та архітекторів у різних розмірах та техніках».

Андрій Гладун, президент клубу «Ретровики Львова» створив музей Науки і техніки у трамвайному депо на перетині вулиць Вітовського – Сахарова, де зараз проходить виставка під назвою «Ретро – Гараж». Учасники проекту «Ніч у Львові» неодмінно завітають до цієї виставки, адже вона також включена до програми фестивалю.

«13 липня в рамках проекту «Ніч у Львові» о 21:30 до виставкової ретро - колекції приєднається львівський велосипед 1945 року. Він буде родзинкою у цій колекції. «Ретро – Гараж» ми відкрили 27 жовтня 2018 року.  Всі експонати є для мене надзвичайно цінними. Відвідувачі можуть побачити понад 40 ретро - велосипедів, 15 мотоциклів та 7 автомобілів, але ми хочемо вдосконалюватися, йти вперед та розширювати колекцію», розповідає Андрій Гладун.

Віктор Гальчинський, автор проекту «Нетуристичний Львів» зазначає, що Львів є багатим на культурно - архітектурну спадщину, тому подорож нічним містом на трамваї «Tatra- 869» буде однозначно незабутньою.

Дар’я СЕНИШИН, для Leopolis.news