logo
17/04
2 ...

До 150-річчя залізничної станції «Підзамче» погасили марку (ФОТО)

14-07-2019 11:012828

До 150-річчя залізничної станції «Підзамче» погасили марку (ФОТО)

Сьогодні, 13 липня, на площі Криничній у Львові розпочався фестиваль, присвячений 150-річчю залізничної станції та району «Підзамче».

У межах заходу відбулось урочисте погашення марки «Підзамче. 150 років» за участі голови Львівської обласної державної адміністрації Маркіяна Мальського, інформує прес-служба ОДА.

«Район «Підзамче» завжди був важливим історичним центром. Це - одні з перших з воріт Львова та Львівщини. У цьому місці завжди чудова атмосфера та унікальний дух», – зазначив Маркіян Мальський.

Очільник Львівщини підкреслив, саме ця залізнична станція є символічною для молоді: кожного абітурієнта чи студента,  які приїжджають навчатися на терени Львівщини.

Маркіян Мальський відмітив, що сьогодні станція та район «Підзамче» набуває особливого значення, а також подякував мешканцям за чудову можливість розділити історичну подію - 150-річчя разом із ними.

Захід завершиться виступами колективів: «ICE Cream ladies band», інструментального гурту  «Rockoko» та гурту «Шосте чуття». Також відбуватиметься розважальна програма для дітей та працюватиме зона вуличної їжі.

Довідково:

У XIX ст. та на початку ХХ ст. місцевість дільниці Підзамче називали Гаврилівкою (Ґабрієлівкою). Ця назва походить від родини Ґабріелллі, багатих міщан, які мали тут фільварок у ХVII ст. Проте після прокладання залізниці й утворення станції Підзамче, район стали називати співзвучно до назви станції. І саме ця назва побутує досі.

 Leopolis.news