logo
18/04
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

У Львові гратимуть органісти з Польщі, Хорватії та Естонії

14-07-2019 12:331260

У Львові гратимуть органісти з Польщі, Хорватії та Естонії

З 14 липня по 18 серпня у Львові триватиме Дев’ятий міжнародний органний фестиваль.

12 запрошених органістів зіграють у Львівському органному залі на одному з найбільших і найстаріших органів Східної Європи.

Відкриватиме фестиваль цього року Валерія Балаховська (Київ).Солістка Київського Національного будинку органної та камерної музики, заслужена артистка України  привезла до Львова найкрасивіші та найемоційніші пасакалії, повідомили у Львівському органному залі.

19 липня очікується світова прем’єра! Скрипаль Петро Тітяєв представить свою реальність у творі “Дзеркало” для скрипки та органа, виконавши його разом із солісткою Органного залу Надією Величко. Цей твір про реальність та віртуальність нашого життя. Що є реальнішим – картинка чи її відображення? Знайдіть відповідь у проекті “ДЗЕРКАЛО: AMR” – Альтернативна музична реальність.

Органіст з Луцька Петро Сухоцький (Луцьк) 21 липня своїм концертом “Timeless organ” доводитиме, що музика не має часу. Він виконає органні цікавинки від Букстегуде до Калейса.

25 липня Едмунд Боріц-Андлер із Загреба (Хорватія) візьметься за простір: він проведе нас музичною дорогою від Німеччини до Італії, від Латвії до України.

Знайдеться на фестивалі місце й імпровізації. 26 липня Міхал Шостак, який грає на найбільшому органі Польщі, зіграє сольний концерт з музики Англії та Франції 18-19 ст., обрамлений імпровізаціями, як золото обрамлює дорогоцінне каміння.

28 липня соліст Харківської філармонії Станіслав Калінін виконає П’ять токат і фуг Баха.

Кіно та орган – це справді безпрограшне поєднання. 3 серпня о 21:00 короткометражні фільми від Міжнародного кінофестивалю “Молодість”  супроводжуватимуть органні імпровізації Івана Остаповича.

8 серпня можна буде почути, як звучить Шостакович та Мусоргський на органі: з програмою “Картинки з виставки” виступить Євгенія Бельмас (Київ).

10 серпня – свято для вимогливих фанатів органної музики. Наталія Молдован (Хмельницький) гратиме немейнстрімні твори Мендельсона, Реґера, та Гіндеміта.

11 серпня органістка з Ужгорода Ольга Чундак повністю присвятить свій виступ творчості Баха.

Свої авторські програми презентують також солістки Органного залу. Зокрема, 16 липня Олена Мацелюх поєднає Баха з ще одним генієм бароко – Антоніо Вівальді – в улюбленій програмі львів’ян “Пори року”, де орган співтворить разом зі скрипкою та живим живописом.17 липня Надія Величко виконає фрагменти із опери Ваґнера “Сутінки богів”. 20 липня в Органному звучатиме Музика ангелів – музика Арво Пярта. А 30 липня Ваґнера і Ліста гратиме Олена Мацелюх.

Закриватиме органний фестиваль двома виступами одна з найкращих органісток Естонії – Улла Кріґул. 14 серпня вона виступить в Органному з програмою “Музика ідеальних структур” з творів Штамма та Гласса, а 18 серпня зіграє органні твори своїх співвітчизників, яких у Львові ще не чули.

Leopolis.news