logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

У Львові відзначили 125-річчя українського футболу (ФОТО)

15-07-2019 08:352587

У Львові відзначили 125-річчя українського футболу (ФОТО)
Фото: ЛОДА

14-го липня 1894-го року на території сьогоднішнього львівського Стрийського парку відбувся перший офіційний показовий футбольний матч в історії нашої країни. З нагоди 125-річчя українського та львівського футболу в неділю, 14 липня, відбулися урочисті заходи.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Зі святом присутніх привітав голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський.

«Футбол – це не тільки спорт, але й стиль життя, здоров’я, динаміка та багато позитивних емоцій. У цей день, у це чудове свято хочеться пригадати усіх, хто був причетним до цього виду спорту», – зазначив очільник Львівщини.

За багаторічну сумлінну працю в галузі фізичної культури та спорту, вагомий особистий внесок у розвиток футболу Львівщини та з нагоди 125-річчя українського та львівського футболу титулованих спортсменів Львівщини нагородили Почесними грамотами та годинниками від Львівської обласної державної адміністрації.

Маркіян Мальський подякував спортсменам та побажав чесної та справедливої гри.

Зазначимо, що на стадіоні «Арена Львів» відбувся матч між ветеранами національної збірної команди України та ветеранами ФК «Карпати».

У межах святкування цієї події до пам’ятного знаку «Львів – батьківщина українського футболу» в Стрийському парку урочисто поклали квіти, а також відбувся театралізований футбольний матч між дітьми.

Leopolis.news