Федецький має шанси на перемогу в 118 окрузі – політолог

http://leopolis.news/one.php?showPost=4225

16/07/2019

Так він прокоментував останні соціологічні дані від Українського соціологічного порталу, згідно з якими Артем Федецький випередив Богдана Дубневича і Галину Васильченко, пише «Дивись.інфо».

Андрій Золотарьов назвав три фактори лідерства Артема Федецького. Андрій Золотарьов: «Артем Федецький найпізніше почав передвиборчу діяльність. Вже півроку висіли борди Дубневича, вже Вакарчук відспівав свій концерт, аж тоді розпочалася інформаційна та агітаційна кампанія Федецького. І нині він підходить до піку свого рейтингу». Другий фактор, який вплинув на ріст рейтингу Федецького – візит Володимира Зеленського до Львова. Як ви пам’ятаєте, вони з Президентом зустрілися та спілкувалися. Третя причина – досягнення конкурентами свого електорального максимуму. Дубневич не придумає нічого нового, він і далі буде роздавати обіцянки.

Але така агітація діє тільки на найпростіших виборів. Інші ж відчувають, що їх обманюють і намагаються купити. Також на зниження рейтингів Дубневича все таки вплинув той факт, що його він іде самовисуванцем.

Це означає, що його не хочуть бачити в своїх рядах. А що стосується висуванки Голосу, то вона стала залежною від провалів самого Вакарчука. Пам’ятаєте ті провали у спілкуванні з Гриценком, і з Тимошенко, коли Славко не зміг назвати ціну на газ? Інший провал Голосу – заяви Вакарчука про бажання стати прем’єром. Цим він чітко й однозначно сигналізує про наявність співпраці із Слугою Народу. Фактично, самі представники Голосу підтвердили, що різниці між ними нема. За таких умов кандидатка на окрузі від Голосу, яка розповідає про складні теорії, відірвані від потреб людей виглядає гірше, ніж Федецький та його спілкування. Тому я не бачу жодних несподіванок у цій зміні позицій лідерів». Нагадаємо, з 8 по 10 липня, на виборчому окрузі 118, який включає Пустомитівський район, Личакiвський і Шевченкiвський м.Львова було проведено соціологічне дослідження, вибірка 800 респондентів, похибка становить не більше як 3,5%. Про це повідомив Український соціологічний портал. На запитання соціологів «Якби вибори до Верховної Ради України вiдбулись в найближчу недiлю, i бюлетень виглядав би наступним чином за якого б кандидата ви проголосували?» відповіді респондентів були наступними: 19,9% готові підтримати Артема Федецького (Слуга народу), 19,1% – Богдана Дубневича (самовисуванець), 18,8 % Галину Васильченко (Голос), 3,6 % Тараса Кльофу (Самопомiч), 3,0 % Уляну Дорош (Громадська позицiя), решта кандидатів менше 3,0%, кожен четвертий не визначився. При цьому найбільш впізнаванним кандидатом є Богдан Дубневич, якого знають майже 80 % виборців, кожен третій житель округу (33,2%) до нього ставиться негативно або скоріше негативно.

Найбільше Богдана Дубневича не люблять жителі Львова, де його антирейтинг досягає 50%. Інших двох лідерів Артема Федецького і Галину Васильченко виборці знають гірше, але ставляться на порядок позитивніше. 16,3% респондентів ставляться позитивно до Федецького і 13,4% до Васильченко. Обом кандидатам додає партійний рейтинг. За Слугу народу на окрузі планують голосувати 18,7 % виборців, за Голос 21,4%.