logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Шість країн ООН закликали Росію повернути українських моряків і припинити конфлікт на Донбасі

17-07-2019 08:372709

Шість країн ООН закликали Росію повернути українських моряків і припинити конфлікт на Донбасі
Фото: колаж \"24 канал\"

Бельгія, Франція, Німеччина, Польща, Велика Британія та Естонія висунули вимогу до Росії повернути Україні моряків, які були захоплені неподалік Керченської протоки, і припинити розпалювати конфлікт на Донбасі.

Відповідну заяву зробили представники шести країн за підсумками засідання Ради безпеки ООН, ініційованого Росією щодо мовного закону України, повідомляє «Громадське» із посиланням на інформацію постійного представництва України при ООН.

«Ми, як країни-члени Європейського союзу, повністю підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України разом з міжнародно визнаними кордонами і засуджуємо незаконну анексію Криму Росією», — йдеться в повідомленні.

Бельгія, Франція, Німеччина, Польща, Велика Британія та Естонія закликали Росію негайного звільнити захоплених в листопаді минулого року українських моряків, повернути українські кораблі, припинити перешкоджати вільному проходженню суден у Азовському морі, а також не роздмухувати конфлікт на сході України.

Крім того, представники країн-членів ООН нагадали, що Москва повинна почати виконувати Мінські угоди і припинити фінансувати і забезпечувати зброєю бойовиків на Донбасі.

Нагадаємо, 16 липня Росія скликала засідання Радбезу ООН через український закон про мову.

Представник Росії заявив, що український закон про мову спричинить «викорінення» російської мови.

Водночас представник США нагадав, що до окупації в Криму 12 тисяч дітей навчалися українською, а зараз там немає українських шкіл.

Україна в ООН назвала поведінку Росії лицемірною.

«Ми самі дамо раду своїм проблемам», — сказав представник України в ООН Володимир Єльченко.

Водночас, заступник постійного представника Великої Британії при ООН наголосив, що український мовний закон ухвалили через спроби Росії підірвати незалежність України, які досі не припинилися.

Як відомо, 16 липня, мовний закон в Україні набув чинності. 

Leopolis.news