logo
25/04
24/04
2 ...

Туалет і душова в кожній лікарняній палаті – нові будівельні норми в Україні

17-07-2019 15:572763

Туалет і душова в кожній лікарняній палаті – нові будівельні норми в Україні
Фото: radiotrek.rv.ua (ілюстративне)

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) має намір зробити обов'язковим облаштування в лікарнях туалету і душової в кожній палаті.

Про це повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, відповідні зміни містить проект нових державних будівельних норм (ДБН) щодо закладів охорони здоров'я.

«Жахливого сіро-зелено-синього кольору стіни, туалетні кімнати у коридорі на все відділення, зазвичай в незадовільному стані – така, на жаль, досі реальність багатьох українських лікарень. Звичайно, що в таких умовах краще не одужуватиметься. І цю радянщину вкрай треба змінювати, підвищувати умови для надання послуг», – зазначив урядовець.

Парцхаладзе наголосив, що також вкрай важливо, щоб нові туалети і душові кімнати були доступні для маломобільних груп населення: людей з інвалідністю, пацієнтів з післяопераційним станом здоров'я, вагітних жінок тощо.

«Всі вимоги щодо того, як треба правильно влаштовувати санітарні та душові кімнати із забезпеченням безперешкодного доступу, містяться в діючій ДБН «Інклюзивність будівель і споруд». І в новій ДБН щодо закладів охорони здоров'я повинні обов'язково мають бути посилання на ці вимоги, як це правильно треба робити», – додав він.

Leopolis.news