logo
24/04
2 ...

Львів’яни просять зберегти комплекс Львівської обласної психлікарні

17-07-2019 16:191705

Львів’яни просять зберегти комплекс Львівської обласної психлікарні
Фото: Варіанти

Мешканці Львова просять міську владу зберегти історичний, медичний та культурний пласт Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні.

Відповідна петиція зареєстрована на сайті Львівської міської ради 16 липня.

Автор петиції – Катерина Куліш.

«Просимо зняти з розгляду проект ухвали «Про внесення змін до ухвали міської ради від 08.07.2010 № 3723 «Про затвердження переліку та меж скверів Франківського району м. Львова», що оприлюднена у переліку проектів ухвал на 2019 рік, згідно якої «буде припинено Львівський обласній психіатричній лікарні ім. Академіка В. П. Протопопова право постійного користування земельною ділянкою площею 20,83 га на вул. Кульпарківський, 95», в зв’язку з тим, що проект ухвали містить великі корупційні ризики та несе загрозу рейдерського захвату землі», – йдеться у петиції. 

Також автор петиції зазначає, що «такий проект ухвали є законодавчо необґрунтованим та протиправним з огляду на те, що згоди на добровільне вилучення земельної ділянки лікарня не давала, а правові підстави для примусового її вилучення, передбачені земельним законодавством, відсутні. Крім того, Державний акт на право постійного користування землею не може бути скасований ухвалою Львівської міської ради як неповноважним для цієї юридичної дії суб’єктом». 

Нагадаємо, колектив Львівської психлікарні вимагає проведення публічного обговорення щодо земельної ділянки площею 20,8 га, на якій планують облаштувати сквер.

Водночас у Львівській міськраді запевняють, що не змінюватимуть межі психлікарні.

Leopolis.news