logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

На Львівщині засудили керівника підприємства за завдані збитки на понад 400 тис. грн

17-07-2019 16:41908

На Львівщині засудили керівника підприємства за завдані збитки на понад 400 тис. грн
Фото: ua-reporter.com

Через службову недбалість керівника, який безпідставно збільшив видатки на закупівлю пального, комунальне підприємство зазнало матеріальних збитків на суму 434 тис. гривень. Чоловіка засудили на три роки з дворічним випробувальним терміном.

 

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, упродовж січня 2017 року через систему публічних закупівель ProZorrо  комунальне підприємство провело процедуру відкритих торгів із закупівлі нафтопродуктів. За їхніми результатами з фірмою-переможцем було укладено договір про поставку паливно-мастильних матеріалів вартістю понад 15 мільйонів гривень.

«Згодом 57-річний посадовець, порушуючи вимоги ч. 4 ст. 36 Закону України «Про публічні закупівлі», укладає з цим же підприємством додаткові угоди, в яких безпідставно завищує ціну за літр пального – без обґрунтованого, документально підтвердженого коливання ціни на ринку. Внаслідок таких дій КП зазнало майнової шкоди на суму в 434 000 гривень», – йдеться в повідомленні.

Чоловіка засуджено до позбавлення волі строком на 3 роки (з випробувальним терміном 2 роки) із позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною із виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на 2 роки. Крім того, його оштрафували на 4250 гривень.

Leopolis.news