logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Команда Зеленського хоче створити спецкомітет для контролю за правоохоронними та розслідувальними органами

17-07-2019 18:092814

Команда Зеленського хоче створити спецкомітет для контролю за правоохоронними та розслідувальними органами
Фото: uaportal

Кандидат в народні депутати від партії «Слуга народу», спеціаліст з питань реформ правоохоронних органів Денис Монастирський вважає, що навіть ті незначні кадрові перестановки, які відбулися в Україні за час президентства Володимира Зеленського, уже зупинили потоки контрабанди.

 

Таку думку він висловив під час прес-конференції у Львові, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Денис Монастирський зазначив, що головним контрольним органом, який може зупинити контрабанду в Україні, є громадськість.

«Також одним із питань, яке буде підніматися у парламенті наступного скликання, є створення спеціального комітету (згідно із Законом «Про національну безпеку України») по контролю за правоохоронними та розслідувальними органами. Це – той комітет, який буде мати повноваження та напряму впливати на, зокрема політику щодо контрабанди», – сказав експерт.

Він додав, що одним із важливих напрямків у боротьбі з контрабандою є робота з іноземними партнерами, адже контрабанда – це не явище лише України. За словами Дениса Монастирського, він нещодавно спілкувався із представниками Європолу і вони називають найбільшим контрабандним хабом Європи Польщу. Тому має бути адекватна робота між правоохоронними органами з обох сторін і припинення усіх потоків.

«Дуже багато що у нас впиралося у відсутність або наявність політичної волі. Коли керівником СБУ призначався старий кадровий офіцер, це було добре операційно, бо він дуже швидко налагоджував нову схему роботи по контрабанді. Але питання в тому, щоб нова людина, не з системи, яка готова до того, щоб зупинити ці потоки. Цією людиною наразі є Іван Баканов, і я бачу вже конкретні кроки, щоб ця ситуація змінилась кардинально», – наголосив Денис Монастирський.  

Він також зазначив, що головний меседж команди президента – це те, що не треба ганятися за людьми, які провозять по пачці цигарок, а зосередитись на питанні великих схем.

Нагадаємо, сьогодні у Львові перебуває керівник партії «Слуга народу» Дмитро Разумков з колегами. Як повідомляє кореспондент Leopolis.news, програма його перебування передбачає низку зустрічей з представниками ділових кіл області та громадськістю.

Leopolis.news