Юрій Доскіч: Треба налагодити належне залізничне сполучення з гірськими районами

http://leopolis.news/one.php?showPost=4333

18/07/2019

«Наш ранок розпочався із зустрічі із працівниками залізничної станції Лавочне. Прикро спостерігати, що кількість потягів у цьому напрямку зменшується, адже це і робочі місця, і розвиток туристичного потоку. Потрібно зробити все, аби налагодити належне залізничне сполучення з гірськими районами», - зазначив під час зустрічі Доскіч.  

Поспілкувався кандидат також і з громадою с.Тухолька. Найбільш актуальним питанням для мешканців є приєднання до об'єднаної територіальної громади. Поки що громада не визначилася із центром. І через це місцевий бюджет недоутримує фінансування.  

Зі слів присутніх на зустрічі - багато людей нині працюють у Польщі. Там задоволені перебігом реалізації створення ОТГ, однак під час приєднання найважливішу роль відіграє саме відстань до центру територіальної громади.  

«Також громада зазначила на необхідності вирішення питання виплат так званих "гірських". Так склалося - ті, хто отримує мінімальну зарплату, "гірські" вже включені у цю мінімальну суму», - сказав Юрій Доскіч. 

У селі Козьова Сколівського району. Обговорювали можливості туристичного потенціалу Сколівщини. Земель для будівництва вдосталь, але розбудовувати рекреаційну зону не поспішають, оскільки є проблема із водопостачанням. 

«Власне, громада попросила мене посприяти у пошуку інвестора для оновлення спортивної зимової інфраструктури - першочергово, для побудови сучасного гірськолижного витягу, який дозволить збільшити туристичну привабливість регіону», - підсумував Юрій Доскіч.