logo
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
16/04
2 ...

У Путіна відреагували на ідею Зеленського роздавати росіянам українське громадянство

18-07-2019 14:082118

У Путіна відреагували на ідею Зеленського роздавати росіянам українське громадянство
Фото: REUTERS

Росіяни, які захочуть отримати український паспорт, все одно залишаться громадянами Російської Федерації, бо Москва не визнає подвійного громадянства.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи ідею президента України Володимира Зеленського опрацювати питання про надання громадянства України як другого етнічним українцям, передає «Інтерфакс-Україна».

«Вони все одно будуть залишатися громадянами Росії, користуватися всіма передбаченими законодавством правами та обов'язками», - сказав він.

На питання, чи є розуміння в Кремлі, яка кількість росіян може скористатися цією пропозицією, враховуючи безвізові можливості українського паспорта, Пєсков відповів: «Цього я не можу сказати, я не думаю, що є якісь розрахунки. Можна прогнозувати, але ці цифри матимуть відносний характер».

За словами Пєскова, Росія не визнає другого громадянства, тому якщо росіяни і отримають друге громадянство, вони залишатимуться громадянами РФ з усіма правами та обов'язками.

Нагадаємо, в офісі президента Володимира Зеленського заявили, що Київ може почати надавати етнічним українцям, що живуть за кордоном, друге громадянство – України.

Також Зеленський видав указ, яким до українського громадянства прийнято ряд осіб, більшість з яких уродженці Російської Федерації.

Leopolis.news