logo
25/04
24/04
2 ...

У Львові забудовник зніс мозаїку магазину «Океан» – призначено перевірку (ФОТО)

18-07-2019 16:017068

У Львові забудовник зніс мозаїку магазину «Океан» – призначено перевірку (ФОТО)
Фото: зі сторінки ГО «Зручне місто» у Facebook

Інспекція Держархбудконтролю м. Львова проведе позапланову перевірку будівлі колишнього магазину «Океан» щодо дотримання містобудівного законодавства після повідомлення про знесення мозаїки під час будівельних робіт.

Сьогодні, 18 липня, на сторінці ГО «Зручне місто» у Facebook з’явилося повідомлення про те, що забудовник знищив мозаїку магазину «Океан», яку обіцяв зберегти.

Як повідомила прес-служба Львівської міськради, мер Андрій Садовий доручив провести перевірку щодо знесення мозаїки магазину «Океан».

 «Ми отримали доручення на проведення позапланової перевірки на предмет дотримання містобудівного законодавства. І в разі виявлення фактів порушення містобудівних умов та обмежень чи відхилень від проекту, порушників буде притягнуто до відповідальності. Зокрема, йдеться про накладення штрафу та анулювання дозволу про початок виконання будівельних робіт і винесення припису про зупинення будівельних робіт»,  прокоментували ситуацію в Інспекції держархбудконтролю м. Львова.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv директор забудовника «Компанії Ріел-Естейт Груп» Віталій Молінський, реставратори забрали мозаїку на збереження, а пізніше обіцяють встановити назад.

«Це є планові роботи, які відповідають проекту. Спочатку ми демонтуємо стіну з мозаїкою, потім переносимо, а в кінці встановимо так, як було. Навіть покращимо її вигляд»,  каже він.

Leopolis.news