У Львові забудовник зніс мозаїку магазину «Океан» – призначено перевірку (ФОТО)

http://leopolis.news/one.php?showPost=4358

18/07/2019

Сьогодні, 18 липня, на сторінці ГО «Зручне місто» у Facebook з’явилося повідомлення про те, що забудовник знищив мозаїку магазину «Океан», яку обіцяв зберегти.

Як повідомила прес-служба Львівської міськради, мер Андрій Садовий доручив провести перевірку щодо знесення мозаїки магазину «Океан».

 «Ми отримали доручення на проведення позапланової перевірки на предмет дотримання містобудівного законодавства. І в разі виявлення фактів порушення містобудівних умов та обмежень чи відхилень від проекту, порушників буде притягнуто до відповідальності. Зокрема, йдеться про накладення штрафу та анулювання дозволу про початок виконання будівельних робіт і винесення припису про зупинення будівельних робіт»,  прокоментували ситуацію в Інспекції держархбудконтролю м. Львова.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv директор забудовника «Компанії Ріел-Естейт Груп» Віталій Молінський, реставратори забрали мозаїку на збереження, а пізніше обіцяють встановити назад.

«Це є планові роботи, які відповідають проекту. Спочатку ми демонтуємо стіну з мозаїкою, потім переносимо, а в кінці встановимо так, як було. Навіть покращимо її вигляд»,  каже він.

Leopolis.news