logo
24/04
23/04
2 ...

Україна ввела спецмита на російське паливо

18-07-2019 18:192324

Україна ввела спецмита на російське паливо
Фото: automotoclub.info

Кабінет Міністрів України під час засідання 17 липня ввів спеціальні мита на імпорт російського дизпалива та скрапленого газу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив представник президента в уряді Андрій Герус.

Зокрема, з 1 серпня спецмита на дизельне паливо, що постачається трубопровідним транспортом, становитиме 3,75% та 4% з 1 жовтня. Спецмито на постачання зрідженого газу становитиме 1,75% з 1 серпня і 3% з 1 жовтня.

«Відповідне мито зніме маржу трейдера-імпортера, що перевищує ринкову, яка виникла через логістику та інші фактори. Якщо типова ринкова маржа у великому опті становить 10-12 доларів за тонну, то на постачання трубопровідним транспортом така маржа становила 35-40 доларів за тонну. Таким чином, маржа трейдера буде приведена до звичайних ринкових рівнів і відповідне рішення жодним чином не вплине на роздрібні ціни на АЗС. Всі трейдери будуть в рівних умовах», – повідомляє Герус.

Він зазначає, що підвищувати ціни окремі імпортери не зможуть через конкурентне заміщення ресурсів з альтернативних джерел: Білорусь, Литва, Польща, постачання морем тощо. На думку Геруса, український бюджет додатково отримає близько 2 мільярдів гривень на рік.

Leopolis.news