logo
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
2 ...

Суд знову дозволив нардепу-втікачу Онищенку брати участь у виборах, бо він «навчався у кінній школі», – ЗМІ

18-07-2019 18:532007

Суд знову дозволив нардепу-втікачу Онищенку брати участь у виборах, бо він «навчався у кінній школі», – ЗМІ
Фото: УНІАН

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва вдруге зобов’язав Центральну виборчу комісію зареєструвати кандидатом до Верховної Ради депутата-втікача Олександра Онищенка. Тепер підставою для цього стало те, що нардеп нібито навчався верхової їзди в Іспанії.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Напередодні суд визнав, що Олександр Онищенко впродовж останніх трьох років не переховувався від правоохоронців, а навчався в іспанській Школі верхової їзди. 

«Згідно з листом ТОВ «Конюшня Бутенко О.», остання направила Онищенка за кордон на навчання до Школи верхової їзди «Середземний кінний тур Оліва Нова» (Іспанія). Відповідно до довідки від 5 липня 2019 року, Онищенко Олександр Романович у період з 1 червня 2016 по теперішній час проходив і проходить навчання», – йдеться у рішенні суду.

Суд визнав, що це є достатнім доказом, що Онищенко був поза межами України з поважних причин.

«Визнати протиправною та скасувати постанову Центральної виборчої комісії… якою відмовлено в реєстрації кандидата в народні депутати України Онищенка Олександра Романовича», – зазначено у судовому рішенні.

Тому зобов’язав Центральну виборчу комісію внести його до виборчого бюлетеня як мажоритарника на 93-му окрузі на Київщині.

Тепер у ЦВК є лише два дні, щоб оскаржити це рішення у Верховному суді й укотре відмовити Онищенку балотуватися. 

Як пише «Українська правда», вони звернулась по коментар до ЦВК, Онищенка та його адвоката. У прес-службі Центрвиборчкому наразі не змогли повідомити, чи оскаржать рішення суду. Сам нардеп відмовився коментувати, його представник пообіцяв пояснити рішення пізніше.

Leopolis.news