logo
05/03
30/11
07/02
27/01
10/01
29/12
22/12
21/12
09/12
01/11
07/10
15/09
10/09
2 ...

Порошенка намагаються зняти з виборів через суд – «Європейська Солідарність»

18-07-2019 19:152426

Порошенка намагаються зняти з виборів через суд – «Європейська Солідарність»
Фото: litgazeta.com.ua

Партія «Європейська Солідарність» заявляє, що її лідера, п’ятого президента України Петра Порошенка, намагаються зняти з парламентських виборів через суд: справу передано на розгляд Окружного адміністративного суду Києва.

Про це йдеться в повідомленні на сайті політичної сили.

 

«Шостий апеляційний адміністративний суд Києва розглянув позов проти лідера партії «Європейська Солідарність» з вимогою зняти Петра Порошенка з реєстрації нібито за порушення порядку ведення передвиборної агітації. Справу передано на розгляд Окружного адміністративного суду міста Києва. Позов шитий білими нитками, і нам очевидно, що він не має жодних правових перспектив. Його можна було би розглядати як курйоз в ряду перешкод, які створюють «Європейській Солідарності» протягом усієї виборчої кампанії правоохоронні органи та «кремлівські агенти» через абсурдні заяви та необґрунтовані претензії», – заявили у політсилі.

Однак водночас, наголосили в партії, там дуже добре знають про скандальну репутацію Окружного адміністративного суду міста Києва та його голови – Павла Вовка. Уникнувши в незаконний спосіб оцінювання та атестації, цей орган перетворився на конвеєр, який штампує одне одіозне рішення за іншим, зазначили у «Європейській Солідарності».

«Очевидно, що нова влада, замість того, щоб завершити реформування, вирішила законсервувати цей суд і поставити його собі на службу. Саме цей суд «прославився» ганебними рішеннями, які викликали резонанс в суспільстві. Він визнавав, зокрема, незаконною націоналізацію «ПриватБанку», призупинив процес перейменування УПЦ Московського патріархату та поновив на посадах беркутівців, які розганяли Євромайдан. Враховуючи такий «бекграунд» суду, партія «Європейська Солідарність» розцінює намір зняття з виборів лідера партії Петра Порошенка як елемент тиску на нашу політичну силу, яка веде активну кампанію і послідовно протистоїть російському реваншу», – наголосили в партії.

Там зазначили, що рішення Шостого апеляційного адміністративного суду Києва оскаржуватимуть у Верховному Суді.

Leopolis.news