logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

На Старосамбірщині розводитимуть молочних корів джерсійської породи, адаптованих до умов Прикарпаття

04-05-2019 19:372494

На Старосамбірщині розводитимуть молочних корів джерсійської породи, адаптованих до умов Прикарпаття

У містечку Хирів Старосамбірського району розводитимуть корів молочного типу джерсійської породи, які адаптовані до природно-кліматичних умов Прикарпаття. 

Таку нову справу започатковує ФОП «Коваль Мирон Михайлович», повідомив кореспондент Leopolis.news. 

Старосамбірська районна  рада підтримала ініціативу ФОП «Коваль Мирон Михайлович» та підготувала відповідний пакет документів, який подано в профільний департамент ЛОДА для одержання позики в розмірі 150 тис.грн.

Загалом бізнес-план розраховано на суму 362 тис. грн., термін окупності витрат від його реалізації складає 3 роки і 4 місяці. Для організації процесу відгодівлі молодняка худоби, а згодом і вироблення молочної продукції ФОП планує придбати 10 елітних нетелів джерсійської породи, дрібний інвентар та все необхідне обладнання для переробки й зберігання молочної продукції.

 За словами голови райради Тетяни Терлецької, створення сприятливих умов для розвитку місцевої економіки – це один з пріоритетних напрямків діяльності влади Старосамбірщини. Тому на реалізацію бізнес-плану Мирона  Коваля з районного бюджету виділено 50 тис.грн. У свою чергу Хирівська міська рада також має намір фінансово долучитись до впровадження сімейної ферми.

«Ми переконані, – зазначила голова райради Тетяна Терлецька, – що створення таких сімейних міні-ферм з розведення молочної породи корів  саме в гірському сільськогосподарському Старосамбірському районі стане гідним прикладом для жителів інших наших населених пунктів. Розраховуємо на реальний розвиток молочної галузі та гідну конкуренцію в цьому напрямку в гірській зоні Прикарпаття».

Нагадаємо, що на сьогодні в Старосамбірському районі в сфері виробництва молока ведуть свою діяльність 3 сімейні ферми та 7 сільськогосподарських підприємств, які займаються рослинництвом і розвитком тваринництва.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news