logo
23/04
22/04
21/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

В Україні діятиме національна лінія з питань запобігання суїцидів

21-07-2019 19:57591

В Україні діятиме національна лінія з питань запобігання суїцидів
Фото: Facebook

Міністерство охорони здоров'я України підтримало і сприяло у створенні національної лінії з питань запобігання суїцидів та профілактики психологічного здоров’я Lifeline Ukraine.

Про це в.о міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Уляна Супрун зазначила, що важливо, аби охорона психічного здоров’я була включена до загальної системи охорони здоров’я країни. Тому Міністерство охорони здоров'я України підтримало і сприяло у створенні національної лінії з питань запобігання суїцидів та профілактики психологічного здоров’я Lifeline Ukraine.

Міністерка каже, що статистика самогубств в Україні є дуже тривожною: маємо одні з найвищих показників у Європі. Україна також входить у 25 країн світу з найбільшою кількістю суїцидів. Під час війни ситуація погіршилась, чимало людей перебувають у стані постійного емоційного напруження. http://bit.ly/2GzDZ7x

Гаряча лінія Lifeline Ukraine працюватиме 24 години на добу 7 днів на тиждень. Кожен українець у складній ситуації зможе звернутися за психологічною допомогою. Консультації надаватимуться в умовах довіри, анонімності та емпатії. Особливо важливо, що одна із ключових задач проекту – психологічна допомога ветеранам та запобігання самогубств серед наших захисників.

Наприклад, в Австралії гаряча лінія Lifeline допомагає рятувати 50 тисяч житті щороку.

Зараз у Lifeline Ukraine триває набір консультантів із кризових питань та менеджерів змін. Усі члени команди перед стартом роботи пройдуть навчання під керівництвом експертів зі США та Канади, аби робота Lifeline Ukraine базувалась на міжнародний стандартах та дійсно ефективних практиках.

Головна задача консультанта з кризових питань – запобігати суїциду та здійснювати кризове втручання. Саме тому подаватися варто, якщо впевнені у власній стресостійкості. Але не менш важливо мати бажання допомагати людям.

Ключовим елементом, необхідними для приєднання до команди Lifeline Ukraine, є бажання допомагати українській громаді ветеранів. Також потрібно мати психологічну освіту, досвід роботи з кризовими станами та в кризових службах. Досвід роботи з ветеранами АТО вітається.

Більше про умови роботи, а також контакти для подачі на вакансії тут: http://bit.ly/2Y06i9W

Уляна Супрун закликає бути уважними до своїх близьких, говорити із ними, якщо помічаєте пригнічений стан або незвичну поведінку, та за потреби радити звернутися до фахівців за психологічною допомогою.

Leopolis.news