logo
24/04
23/04
22/04
20/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

СБК «Львів» програв матч за третє місце

06-05-2019 12:031992

СБК «Львів» програв матч за третє місце

Фото: ЛОДА

Спортивно-баскетбольний клуб «Львів» фінішував на четвертому місці у жіночій Суперлізі. Команда Ірини Кленіної у матчах бронзової серії плей-офф, маючи значні кадрові втрати, поступилася бердянській «Чайці» у серії до трьох перемог.

 

Про це повідомляє управління фізкультури та спорту ЛОДА.

У третьому матчі у серії у Львові господарки майданчика поступилися з рахунком 55:62. Перші два матчі у Бердянську завершилися перемогами «Чайки» з рахунками 61:54 та 72:56.

Надто агресивна гра «Чайки» у перших двох матчах збільшила лазарет СБК «Львів», і відповідно додала головного болю головному тренеру команди Ірині Кленіній. У третьому матчі у Львові через травму львівській команді не змогла допомогти Катерина Скакаліна. Ще раніше достроково без перебільшення успішний сезон завершився і для Вікторії Бабич.

Незважаючи на серйозні кадрові проблеми, баскетболістки зі Львова будь-що намагалися продовжити бронзову серію плей-офф і скоротити у ній рахунок.  Що цікаво, домашній матч для СБК «Львів» складався відверто невдало. Особливо це стало зрозуміло тоді, коли не до кінця зрозумілі рішення приймали й арбітри поєдинку. Для прикладу, за 5 фолів достроково у другій чверті пішла відпочивати основна центрова СБК «Львів» Марія Ковтун. Її відсутність на майданчику значно спрощувала завдання «Чайці» перемогти у цьому поєдинку, проте дуже непогано вийшла на заміну її молодша сестра Анастасія.

Іншими словами, «Львову» у цьому матчі обрубали крила, однак команда Ірини Кленіної продовжила політ за медалями, і, що важливо, на рівних боролася з суперником до останніх секунд зустрічі. Саме тоді стало зрозуміло, що СБК «Львів» уже не матиме часу для того, щоб наздогнати суперника у рахунку.

Провальною для СБК «Львів» вийшла друга чверть матчу, у якій галичанки поступилися з рахунком 5:14. Гравці «Чайки» вдало й агресивно грали в обороні і з усіх сил прикривали лідера атак «Львова» Христину Філевич.

Щодо «Чайки», то у цієї команди був свій яскравий лідер – Олександра Радулович. Вона стала справжнім героєм трьох зустрічей, у яких сумарно забила 80 (!) очок. У Львові Радулович також провела відмінний матч, оформивши яскравий дабл-дабл – 24 очки та 11 підбирань.

Приємно те, що СБК «Львів», незважаючи на усі негаразди у тому поєдинку, у деяких моментах і незрозуміле суддівство, боровся до останніх секунд. Команда Ірини Кленіної, відчуваючи ще й підтримку вболівальників, нав’язала супернику гідну боротьбу, однак перевести гру бодай в овертайм гравцям СБК «Львів» не вдалося.

Незважаючи на це, вигуки молодці з трибун говорили самі за себе. СБК «Львів» без перебільшення провів дуже успішний сезон у Суперлізі.

Після завершення матчу відбулася офіційна частина нагородження, у якій взяли участь президент обласної федерації баскетболу Роман Іванців, начальник управління молоді та спорту ЛМР Антон Нікулін та комісар ФБУ Роман Михайленко.

Роман Іванців подякував усім дівчатам за сезон, назвавши його також успішним для команди. Також Роман Іванців вручив індивідуальні подяки від обласної федерації баскетболу усім гравцям СБК «Львів», а також головному тренеру команди Іриній Кленіній.

Антон Нікулін в свою чергу додав, що СБК «Львів» як дебютант чемпіонату зіграв дуже достойно і високе четверте місце – яскравий цьому приклад. Антон Нікулін також привітав «Чайку» з зайнятим третім місцем і вручив пам’ятні медалі усім представникам команди.

Індивідуальними нагородами також було відзначено Марію Ковтун. Вона перемогла у номінацію найкраща центрова Суперліги. Лідер «Чайки» Олександра Радулович стала найкращим форвардом сезону, за що також отримала заслужену нагороду.

Плей-офф. Бронзова серія. Третій матч

СБК «Львів» - «Чайка-ДЮСШ» (Бердянськ) – 55:62 (16:14, 5:14, 19:18, 15:16)

Рахунок у серії до трьох перемог – 0:3

СБК «Львів», найрезультативніші: Філевич (22 очки, 10 підборів), Краснікова (15)

«Чайка», найрезультативніші: Радулович (24 очки, 11 підбирань), Цекова (11), Радіонова (11)

Leopolis.news