У Самборі волейбольним турніром ушанували пам’ять трьох загиблих в АТО (ФОТО)

http://leopolis.news/one.php?showPost=498

06/05/2019

У спортивній залі Самбірського технікуму інформатики та економіки завершився волейбольний Меморіал пам’яті бійця добровольчого батальйону «Айдар» Володимира Юричка, який 2014 року загинув у зоні АТО.

У турнірі взяли участь 6 волейбольних команд, за одну з яких виступав батько загиблого, лікар Володимир Юричко, повідомляє кореспондент Leopolis.news

Це вже п’ятий поспіль пам’ятний волейбольний меморіал, який традиційно проводять у стінах цього навчального закладу. Під час урочисто відкриття змагання мати загиблого добровольця Юлія Юричко сказала: «Володя дуже любив цей вид спорту. Волейболом серйозно займався  в Київському медичному університеті імені Богомольця, будучи студентом третього курсу. Спортивним меморіалом ми хочемо зберегти не лише пам’ять про нього як нашого сина, а й залучити молодих людей до здорового способу життя. Але сьогоднішній турнір присвячується також вшанування  пам’яті ще двох захисників України із Самбірщини, які віддали своє життя за збереження територіальної цілісності держави від зазіхань ординців Московії. Імена цих військовослужбовців Тарас Драбик та Іван Попіль. Вони також свого часу навчалися у цьому технікумі».

На столику спортивної зали було виставлено три портрети полеглих захисників України: Володимира Юричка, Тараса Драбика та Івана Попіля. Біля них їхні матері запалили свічки пам’яті, а присутні та учасники волейбольного турніру вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Переможцем турніру стала команда рідної для Володимира Юричка ЗСШ №3. Друге місце посіли волейболісти команди «Дністер», а третіми стали спортсмени групи здоров’я, які назвалися «Пісня гір».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news